maanantai 13. toukokuuta 2013

Mandariinikakku

Tein äitienpäiväksi Nigellan Clementine caken helppotekoisen muunnelman. Olin aika tyytyväinen lopputulokseen ja niin olivat vieraatkin. Kakku on gluteeniton eikä siihen käytetä yhtään rasvaa! Silti sen on todella mehevä ja maukas. Pienensin ohjetta meidän perhettä varten.

Mandariinikakku

240 g jauhettuja manteleita (käytin kolme  80 g:n pussia valmiita mantelijauhoja)
4 isoa luomumunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
n. 300 g  mandariinilohkoja (ostin Prismasta 300 g purkkeja kaksi, niitä jotka eivät ole sokeriliemessä. Käytä vain mandariinilohkot, ei nestettä. En mitannut kovin tarkkaan, mutta laitoin noin 1,5 purkillista.)

Mittaa kaikki ainekset suoraan monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada löysä taikina hyvin leivitettyyn irtopohjaiseen vuokaan ja paista n. 40 minuuttia 190 asteessa.
Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa varovasti lautaselle.

Kakku tarttuu herkästi vuoan reunoihin, kannattaa vuorata vuoka leivinpaperilla ja voidella voilla.
Kun käytät leivitykseen gluteiinittomia jauhoja, kakku on kokonaan gluteeniton ja käy keliaakikoille.
Jos haluaa, voi päälle tehdä vielä tuorejuustokuorrutuksen. Meille kelpasi ihan sellaisenaan.
Nigellan mukaan kakku on parhaimmillaan päivän vanhana, se pitää kyllä paikkansa. Oli ihanaa sateisena maanantai-iltana!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti