Kävi ystävä Tampereelta jolle halusin tarjota raparperipiirakkaa. Hän ei käytä mitään kotimaisia viljoja (ei vehnää, ohraa, ruista tai kauraa) eikä spelttikään käynyt. Mantelijauhot on silloin hyvä ratkaisu.
Niissä on mukavasti rasvaa, saa mehukkaan ja maukkaan leivonnaisen. Sovelsin netistä löytämääni reseptiä ja tällainen siitä tuli.
Raparperipiirakka (gluteeniton)
3 dl mantelijauhoja
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 luomukananmunaa
100 g sulatettua voita (voin sijasta voi käyttää vaikka kookosöljyä)
raparperilohkoja + sokeria (haudutin hetken kattilassa), käytin ruokosokeria.
Sekoitin kuivat aineet keskenään ja kananmunat sulatettuun voihin ja lopuksi kaikki yhteen.
Uuniin 200 astetta noin 20 minuuttia.
Hyvää oli vaniljakastikkeen kanssa. Juomana rooibostee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti