lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pärnun terveisiä

Olin ystävieni kanssa neljän päivän lomalla Pärnussa. Olimme varanneet hemmottelupaketin Tervis-kylpylään. Pakettiin kuului jalkahoito, kasvohoito ja hieronta. Vaihtoehtoja oli muitakin ja lisääkin olisi tietysti saanut. Aamujumppa oli joka aamu 7.30, se jätettiin väliin. Olimme oikein tyytyväisiä hoitojen tasoon, henkilökunta on ystävällistä ja paikka erittäin siisti. Ainoa miinus tuli ruokailusta, olimme ottaneet puolihoidon, aamiainen ja päivällinen kuului hintaan. Aamiaisen olimme onneksi valinneet "paremmalta puolelta" eli maksoimme vähän ekstraa. Siihen olimme tyytyväisiä, skumppaakin sai ja oli ihan juotavaa. Päivällinen sen sijaan oli pettymys, en ole aikoihin missään syönyt niin surkeaa ruokaa. Vihannekset oli läpikeitettyä mössöä, salaatit sekalaisia joihin oli sotkettua kaikenlaisia säilykkeitä ym. Kahtena päivää oli uunilohta joka vaikutti purkkilohelta tai sitten se oli yli-ikäistä. Mietimme, että jos hotelli haluaa säilyttää edullisen hintatason, voisivat tarjota kahdentasoista illallista, minä ainakin olisin valmis maksamaan vähän enemmän kunnon ruuasta.

No, ei nyt valiteta enempää. Kaupunki on kaunis ja ihanan rauhallinen tähän aikaan vuodesta. Tällaisille keski-ikäisille rouville sopi hyvin, että saatiin ihailla kauniita maisemia ja rakennuksia ja juoda kakkukahvit rauhassa sievissä kahviloissa. Palvelu on ystävällistä ja hintataso todella edullinen, kahvin ja Vana Tallinnin sai hintaan 2,60. Olen ollut Pärnussa ennenkin pariin kertaan kesäsesongin aikaan. Silloin siellä on vilinää ja jonoja riittää joka paikkaan. Ehkä hinnat nousee kesäkaudeksi, kuka tietää.

Ihana hiekkaranta on Pärnun suurin nähtävyys, 9 km pitkä, jossa riittää jokaiselle tilaa. Ranta on erittäin matala ja lapsiystävällinen. Nyt säät oli aika sateiset, kävelimme kyllä rannalla, mutta aurinko näyttäytyi vain yhtenä päivänä. Muuttolintuparvia lensi pohjoista kohti, oli siellä ihanaa ja olisin voinut olla pidempääkin.

Tässä joitain kuvia Pärnun kauniista rakennuksista. Kuvasin enemmän rappioromantiikkaa, paljon taloja on hienosti restauroitu ja kaupunki on muutenkin siisti. Minua kuitenkin kiinnosti enemmän nämä joissa näkyy eletty elämä ja kaupungin pitkä historia.


Rannan puisto oli veden valtaama, kaunis näky, mutta puut varmaan kärsii.
 Tässä pieni soma laukkukauppa, keltainen laukku roikkuu merkkinä.

 Ortodoksisen kirkon kaunis portti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti