sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Helmiä

Viime marttaillassa askarreltiin helmistä koruja. Illanvietto perustuu valmiiseen konseptiin, helmiyrittäjä tuo tilpehöörit paikalle, valmiit helmitöihin sopivat nauhat, koruvaijerit, lukot sekä  erilaisia malleja ideoiksi. Jokainen sitten tekee mitä lystää, ei tarvitse osata edes päätellä työtä, siis laittaa lukkoja tai muita kiinnityksiä, opettaja hoitaa senkin. Kurssi maksaa 10 euroa ja helmet ym. tarvikkeet yhteen työhön 4 euroa. Tarkoitus on tietenkin, että osallistujat tekisivät mahdollisimman monta korua, muuten en usko, että kurssin pitäminen lyö leiville.

Olen itse tehnyt helmitöitä jonkin verran, siksi mielestäni vain helmien pujottelu vaijeriin oli vähän liian helppoa. Olin ihan turhaan ottanut mukaan omat helmitöihin tarkoitetut työvälineeni. Päätinkin, että teen vain yhden työn, henkilökortille sopivan helminauhan. Niillekin oli olemassa valmiit aihiot.
Valitsin vain mustavalkoisia helmiä ja hopeaa, sopii mielestäni hyvin kaikenlaisiin asuihin eikä vie huomioita muilta hopeakoruilta joita yleensä käytän. Pitkiin väleihin on pujotettu muoviputkea, keveys ja ilmavuus säilyy eikä työstä tule liian kirjava.

Tällainen nauhasta tuli.

Tältä näyttää käytössä. Villapaita on Benettonin, syksyn mallistosta. Anteeksi päätön kuva, en jaksanut ehostaa ja kammata hiuksia.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva koru. Jotenkin simppeli, vaikka onkin paljon kauniita yksityiskohtia. :)

    - E

    VastaaPoista