tiistai 5. toukokuuta 2015

Retromekon tuunaus

Sain Fidasta maaliskuussa  ostamani retromekon valmiiksi. Se piti purkaa osiin ja rakentaa uudestaan. Muutin ihan kaiken. Tykkään tällaisista töistä, saa miettiä miten saa istuvuutta parannettua, miten saa kankaan riittämään ja kaikenlaista pientä yllätystä tulee matkan varrella vastaan. Mekon hinnaksi tuli noin 15 euroa jos ei laske omalle työlleen hintaa. Työtunteja tuli ainakin 15, osa tuunauskurssilla jossa osa ajasta on enemmän seurustelua. Aktiivista peliaikaa oli varmaan vähän vähemmän.

Tässä mekko ennen korjauksia.


Joku oli sitä jo valmiiksi tuunaillut vähän huonolla menestyksellä. Helma oli edestä lyhyempi kuin takaa. Eteen oli lisätty pienistä kappaleista parin sentin jatko. Poistin jatkokappaleet, ne ei näyttäneet hyvältä. Sivusaumat oli kavennettu eikä vanhoja ompeleita oltu purettu. Se oli minun onneni, saumoissa oli runsaasti kangasta, istuvuutta pystyi parantamaan helposti. Kaula-aukkoon oli tehty pieni kaulus. Se ahdisti ja kutitti, kangas on villajerseytä. Purin kauluksen ja suurensin kaula-aukkoa ja silitin siihen tukikankaan.
Piilovetoketjun ompelu oli epäonnistunut. Purin senkin ja silitin tukikankaan vetoketjusaumoihin ja käytin tavallista vetoketjua. Lopputulos oli oikein hyvä.

Viimeinen ongelma oli mekon pituus. Halusin jatkaa helmaa, mutta väreihin ja materiaalin sopivaa kangasta ei löytynyt Eurokankaasta. Kiertelin kirpputoreillakin ilman tuloksia. Lopulta päätin uhrata oman turkoosinvihreän mekkoni josta olin jo ajatellut muutenkin luopua. Se on vähän liian lyhyt ja ei ole maksanut paljoa.  Leikkasin helmasta kylmästi reilun palan jatkokappaleeksi. Laitoin helmapalaan myös tukikankaan jämäkkyyttä lisäämään.

Tässä mekko josta saksin helmapalan.

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Mekko on mukava päällä, joustava ja riittävän rento. T-paita Filippa K:n.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti