perjantai 18. syyskuuta 2015

Torstain puuhia ja uutisia

Keittelin eilen pari isoa kattilallista omenasosetta ja leivoin omenapiirakkaa. Sain Tapaninvainiolla asuvalta tuttavaltani pari korillista omenoita, Antonovkaa ja Melbaa. Piirakan tein reilusti voista, luomispeltistä ja luomukaurasta, muuten ihan perusohjeen mukaan murutaikina, kananmuna ja vähän kermaa ja vettä sekaan. Tuli mums herkkupiirakka, mielestäni ei kannata tehdä kevytversioita sesongin herkuista. Niitä syödään sen verran harvoin, ainakin täällä, että pitää nauttia kunnolla kun kerran saa hyviä raaka-aineita.


Olen viime viikkoina käyttänyt kaikki illat pienen villatakin kutomiseen. Pientä poikaa odotellessa yritän saada neuleen valmiiksi mahdollisimman pian. Vielä pitäisi ehtiä kutomaan pikkuiset sukat samasta langasta ja tulevia marttojen joulumyyjäisiä varten tavalliset naisten sukat Nalle-langasta.
Kaikenlaisia töitä on päässä muhimassa, mutta nyt pitää keskittyä näihin.

Kuvassa näkyvä kaunis valkokirjottu pöytäliina on löytö siivouspäivän markkinoilta. Ostin sen vanhemmalta rouvalta 2 euron hintaan! En edes tinkinyt. Liina on ehjä ja tahraton. Vähän jouduin sitä sappisaippualla pesemään. Moni oli sen varmaan jättänyt ostamatta kahvitahrojen takia. Ryppyisiä tahraisia käsitöitä kannattaa katsella mahdollisuutena. Monet myynnissä olevat käsityöt ovat kaapissa tummuneita ja aika kurjassa kunnossa. Niistä saa vaikka mitä pesemällä ja liottamalla. Ja voihan vain osan käyttää jos liinassa on reikiä.

Muutenkin tähdet tuntuvat olevan nyt minulle suotuisissa kirppislöytöasennoissa. Olen löytänyt kauniin Espiritin neuletunikan kolmella eurolla ja pinkin neuleliivin samalla hinnalla. Kumpikin lähes käyttämättömiä.

Muutakin pientä on löytynyt käsityörintamalle. Ehkä ahkeruus palkitaan, pistäydyn aika usein eri kirppiksillä ja kierrätyskeskuksessa.


Malli on lehdestä Lanett-klassikot ja lanka on Sandnes Garn Babyull Lanett.

Lauantaina olimme Linnanmäellä tyttäreni perheen kanssa. Oli ihana ilma ja pikkuinen Lumi nautti. Ratsastettiin hepoilla ja pyörittiin siinä yli sata vuotiaassa karusellissa. Pitää muuten sanoa, että henkilökunta Linnanmäellä on erittäin ystävällistä. Pienet otetaan nätisti vastaan joka paikassa. Retken päätteeksi kävin vaihteeksi Hakaniemessä Fidassa ja Remaken kangaskirppiksellä. Fidasta löytyi hieno taulu tulevaan ompeluhuoneeseeni. Hinta kuutisen euroa. Tykkään tästä ihan hirmusti.
Tähän tauluun voi merkkailla Lumin ja tulevan pikkuisen pojan pituuskasvua. Pitää miettiä miten sen tekisi vähiten taulua vahingoittamatta. Ehkä kirjailemalla esim. punaisen ja sinisen merkin kummallekin. Tai jotain muuta kivaa. Vaikka pieni kukka Lumille ja tähti pojalle.

Remaken vintage-kangaskirppis oli hektinen tilaisuus. Kankaita oli isot kasat jättikasseissa lattialla. Viidellä eurolla sai kerätä muovikassiin niin paljon kankaita kun halusi. Löysin kaikenlaista kivaa pientä, kuvaan niitä myöhemmin. Alakerrasta sai ilmaiseksi farkkuja ja vaatteet maksoi euron kappale. Oli myös tarjolla "kalliimpaakin", mutta jätin kaikki vaatteet tällä kerralla väliin.
Remake muuten muuttaa Annankadulle parempiin tiloihin. Minulle se sopii hyvin, liikun siellä päin aika paljon. Aloitan taas vaatteiden tuunauskurssin Toimelan kansalaisopistolla Iso-Roballa Aija Rouhaisen opastuksella, sehän on ihan nurkan takana Annankadulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti