perjantai 13. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 vaatebudjetti yhteenveto

Laskin viime vuoden hankinnat ja ilokseni huomasin, että olen pysynyt budjetissa ihan mukavasti. Joulukuussa en käyttänyt rahaa vaatteisiin ollenkaan. Loppusumma kaikki hankinnat mukaanlukien on 830 euroa. Summaan kuuluu myös urheiluvaatteet ja kaikki huoltokulut, suutarit, pesulat ym. Pysyin 1000 euron budjetin rajoissa, mikä eittämättä johtuu siitä, että jätin työelämän helmikuussa. Työasuni piti aina olla siisti business look, johon kuluu ymmärrettävästi paljon enemmän rahaa kuin eläkeläisen vetimiin. Syksyllä palasin töihin, ihan erilaisiin kuin ennen. Niissä hommissa ei tarvi edustaa yhtiötä, riittää kun painaa riuskasti hommia. Toimin vapaaehtoisena kirpputorilla Helsingissä, puran kuormia, hinnoittelen esineitä ja järjestän myymälää.

Uushankintoja oli 695 euroa, kirppiksiltä 135 euroa. 

Uusia:
Sukkia ja alusvaatteita, yöpaitoja 199 eurolla
Takki, kengät 333 euroa
Puseroita, hameita ym. 45 euroa
Urheiluvaatteita 79 euroa
Sekalaista pientä, kankaita ym. tarvikkeita plus huoltokulut  39 euroa

Parhaita hankintoja on ollut Didriksonin takki kesäkäyttöön ja kaikki urheiluvaatteet. 
Kirppishankinnoista käyttökelpoisia ja mieleisiä on Replayn kashmirvillatakki, Stenströmin valkoinen paitapusero ja pinkki tunika jonka ostin jo alkuvuodesta.

Joku voi ihmetellä miksen ole ostanut enempää kenkiä, niitähän jokainen tarvitsee. Mutta kun niitäkin on ihan riittämiin. Talvikenkiä seitsemän paria, lenkkitossuja ainakin neljät, kaikki hyväkuntoisia ja kivoja.  Juhlakenkiä useampi pari ja kävelykenkiä myös. Sandaalit saatan tulevana kesänä ostaa, mutta niiden pitää olla täydelliset. Mitään turhaa en enää halua vaatekaappiini. Sama koskee tietenkin muitakin vaatteita. 

Rinna Saramäki suosittelee pitämään vaatehankinnoista budjettia. Olen huomannut ohjeen oivalliseksi, kun tietää oman kulutuksensa, pysyy hankinnat aisoissa.

Tässä kuva kirppikseltä ostetusta kashmirvillatakista sekä paitapuserosta, farkut MAC.  Pikkumustan ostin ystävältäni, kuva alla.

Olen ottanut kuvat itselaukaisimella, se on aina jännää kun ei koskaan tiedä mitä tulee, irvistys ja epätarkka kuva yleensä :).


3 kommenttia:

  1. Hyvän värinen tuo sinun villatakki löytö. Mekko on upea päälläsi. Malli on kiva ja sopii moneen. Miksi, et pitäisi mekkoa itselläsi? Hyvä idea tuo vaatebudjetti. Täytyy harkita sitä itsekkin. Helposti ostelee liikaa vaatteita ja osa jää lähes käyttämättä. Vanhemmat sukupolvet olivat tarkempia rahassa. Turhuuksia ei osteltu ja vaatteet pidettiin loppuun. Kirpppareilla kierrellessä tekee turhan helposti harkitsettomia ostoksia. Hinnat ei ole niin kovia ja laadukas uniikilta tuntuva tavara koukuttaa. Tähän minun täytyisi löytää itselleni tiukemmat rajat. Hieman auttaa se, että vuodenaikojen vaihtuessa kasaan vaatteet sängylle ja käyn läpi ne. Erottelen pois heitettävät ja vuodenaikaan pitoon sopivat vaatteet esille. Kun sais aikaan, olisi hyvä konmarittaa. Käydä läpi ajatuksella kaikki läpi. Ostaa vaan tositarpeeseen uutta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteistasi! Itse samaa yritän myös, käyn läpi vaatteita ja mietin mitä tarvin ja käytän ja mitä en. Sitten kuitenkin ei aina raatsi hävittää kaikkea tarpeetonta, jos tarvis ja jos tulis joku tilaisuus johon vielä sopisi. Ei siinä muuta, pitää olla tarkempi hankinnoissa. Se on totta, että kirppiksiltä tulee osteltua herkemmin kaikenlaista, toisaalta niistä on helpompi päästä eroonkin kun eivät ole maksaneet niin paljoa.

    VastaaPoista