sunnuntai 22. huhtikuuta 2012
Keväinen pinaattipiirakka ja mustikkajäätelöä
Olen leiponut tätä piirakkaa nyt vuoden verran, se sopii kevääseen ja kesään. Lapseni ovat pitäneet ja moni muukin. Kesällä vaihdoin pinaatin tuoreisiin nokkosiin. Ne pitää tietenkin ryöpätä.
Olen löytänyt maukkaan pinaattipiirakan ohjeen Mariannen makumaailma -blogista. Jos sinulla on vegaaniystäviä, tämä on helppoa ja edullista tarjottavaa. Minä olen joskus korvannut tofun kahdella kananmunalla, toimii hyvin niinkin, mutta ei tietenkään sovi vegaaneille. Olen seurannut Mariannen blogia aika kauan, harmi ettei hän ole viime aikana päivittänyt sitä. Kivoja reseptejä ja aina jotain uutta ja erilaista.
Pohja:
3 dl grahamvehnäjauhoja, luomua
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
Täyte:
2 pussia pakastepinaattia
1 pussi pakasteherneitä
1 pkt pehmeää tofua
2 dl soijakermaa
1 1/2 tl yrttisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia
2 rkl tuoretta persiljaa
Sekoita pohjataikina ja esipaista pohja 10 min. 225 astetta
Sekoita täyte ja paista 15-20 min., 225 astetta.
Leivoin piirakkaa eilen ja jälkiruuaksi meillä oli mustikkajäätelöä Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä, nro 2/2012. Sekin on vegaaniversio, käytämme erittäin harvoin maitotuotteita. Todella helppo ja nopeatekoinen.
Mustikka-mantelikrokanttijäätelö
3 dl pakastemustikoita
2 1/2 dl soijapohjaista vaniljakastiketta (käytin Alpro Soya -kastiketta)
Manterikrokantti
2 dl kuorittuja manteleita
1 dl sokeria
Kaada vaniljakastike vähän sulaneiden mustikoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella.
Jätin mantelikorkantin tekemättä, laitoimme vain rouhittuja manteleita pinnalle. Oli hyvää niinkin.
Olin tänään ystäväni Elinan kanssa metsälenkillä. Näimme kaksi kyytä! Ne nauttivat auringonpaisteesta polulla. Olivat ehkä heränneet tänään. Toinen oli aika horroksessa, toinen oli virkeämpi. Onneksi mukana ollut koira ei niitä huomannut. Aika pieniltä ja lahoilta näyttivät talven jälkeen.
Päivämäärä soijakermapurkissa on näppärän tyttäreni keksintöä. Hän kirjoittaa avaamispäivän kaikkiin tuotteisiin. Silloin tietää kuinka vanhoja avatut tölkit ja purkit ovat.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti