Sunnuntaina herkutellaan ja meillä se yleensä merkitsee jotain piirakkaa tai kakkua jälkiruuaksi. Tänään leivoin pitkään himoitseemani banaanikakkua. Ylikypsät banaanit ovat parhaita, oikeastaan muista ei kannata kakkua tehdäkään. Blogimaailmassa pyörii monia erilaisia reseptejä, tässä käyttämäni.
Banaanikakku
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl kookosmaitoa (käytin soijakermaa)
vatkataan sekaisin
3 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä (korvasin kauhahiutaleilla)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
0,5 tl suolaa
1 dl tummaa sokeria (laitoin vain 1/2 dl)
2 pehmeää banaania soseutettuna
Voitele vuoka hyvin ja jauhota. Paistetaan noin 30 minuuttia, 180 astetta. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat kakun vuoasta.
On parhaimmillaan jäähtyneenä ja oikeastaan vasta seuraavana päivänä.
Kakun kanssa vihreää teetä. Oli ihanaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti