lauantai 25. huhtikuuta 2015

Puolukkapiirakka ilman sokeria

Tein sunnuntaina puolukkapiirakan johon ei tullut ollenkaan sokeria. Laitoin puolitoista kypsää banaania taikinaan, tuli oikein hyvä kombo, banaani ja kirpeä puolukka sopivat hyvin yhteen.

Vuoka on halkaisijaltaan 22 cm, siksi taikina on aika pieni. Tuplaa annos jos käytät isompaa vuokaa.

Puolukkapiirakka

2 dl spelttijauhoja
1 dl kaurajauhoja
n. 75 g voita
1,5 tl leivinjauhetta
yksi iso kypsä banaani tai kaksi pientä
1 luomukananmuna

Sekoita kuivat aineet ja nypi voi sekaan. En katsonut niin tarkkaan paljonko voita laitoin, mutta reilusti alle 100 g.
Soseuta banaanit haarukalla, lisää taikinaan ja sekoita joukkoon kananmuna.

Painele taikina vuokaan ja ripottele puolukat päälle. Jos haluat, voit lisätä vähän sokeria tai steviaa.
Paista 200 asteessa n. 30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti