perjantai 11. toukokuuta 2012

Mitä etsin kirpputoreilta

Katson aina ruusukuvioiset ja sinivalkoiset kupit. Minulle ei ole tärkeää, että "se on Arabiaa" niinkuin kuulee usein kauppiaiden sanovan. Mitä tahansa kulunutta rikkinäistä kippoa kaupitellaan useamman kympin hintaan kun se on Arabiaa. Katson astian muotoa ja kuviointia ja jos se miellyttää silmääni ja hinta on kohdallaan, ostan. Myös monet 50-60-luvun graafiset kuviot ovat kauniita, niitäkin ostelen jos hyviä sattuu kohdalle.

Etsin myös erilaisia pieniä hillopurkkeja joissa on lasikansi tai vanhoja lasista tehtyjä jääkaappien säilytysastioita, niitä löytyy varsinkin Ruotsista. Niissä on hyvä säilyttää ruokia jääkaapissa ja purkeissa voi tietenkin säilyttää mitä vaan.

Kankaat käyn aina katsomassa. Niitä en vaan voi vastustaa. Aina niistä voi jotain ommella, vaikka tilkkutäkkejä.

Vanhat valaisimet on myös hienoja. Niitä pitää aina tutkia. Aika monta olen ostanutkin.
Peilejä myös täytyy katsoa, ne on hyviä sisustuselementtejä monenlaisiin tiloihin. Huonekalut on oma lukunsa, niitä ei voi kauheasti ostella, mutta aina on jotain kiikarissa. Nyt esimerkiksi haluaisin pyöreän pöydän sohvapöydäksi. Olen kuitenkin oppinut, että kaikkea kivaa ei kannata hamstrata. Olen aika nirso valinnoissani. Turhan tavaran eteenpäin kauppaaminen on työlästä eikä aina saa edes omiaan takaisin.

Tässä yksi kahvikuppi jotka haluaisin löytää. En kuitenkaan ole valmis maksamaan mitä tahansa, niin tärkeää kauniiden astioiden kerääminen ei minulle ole. Ehkä hauskinta on itse etsiminen, koskaan ei tiedä mitä tulee kohdalle, yleensä ei sitä mitä juuri tarvitsee tai haluaa, mutta jotain muuta yllättävää.

Stig Lindbergin Pynta, Gustavsberg. Ei ole tavallinen ruusukuppi, mutta ehkä juuri siksi niin ihana.

Mutta hei, nyt on perjantai! Ihanaa! Tiedossa kiva viikonloppu, kaikenlaista ohjelmaa ja äitienpäivä. Lauantaina 12.5. on suuri Siivouspäivä Helsingissä, kirpputoreja ympäri kaupunkia. Hauskaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti