sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Retro magasin 4/2012

Ruotsalainen Retro magasin numero 4/2012 on taas kerran täynnä kiinnostavaa luettavaa.

Kahvikuppien ystäville on hyvä artikkeli Geflen posliinitehtaan (Gefle Porslinsfabrik) AU-mallista. Sen erilaisia variaatioita on kuvattu lehteen 115 kappaletta. Suunnittelijat ja vuosimallit sekä hinta-arviot ovat mukana kuten aikaisemmissakin numeroissa. AU-malli on yksinkertainen, sitä on valmistettu vuodesta 1951 vuoteen 1971 ja monet taiteilijat ovat vastanneet sen kuvioinnista. Artikkelia ei olisi voinut tehdä ilman keräilija Benny Movarpin suurta kokoelmaa jonka hän luovutti kuvauksiin. Bennyn kokoelmiin voi tutustua hänen blogissaan www.porslinsbloggen.se.

Kuvassa yksi suosituimmista malleista, Zebra. Sitä on valmistettu vuosina 1955-67.
Suunnittelija Eugen Trost.

Artikkeli Stig Lindbergin tekstiileistä on myös kiinnostava.Kankaat ovat fantastisia taideteoksia, katsokaapa esim. Po´ème d'Amour. Surrealistinen upea kangas, tästä voisi tehdä vaikka pienen taulun jos vain onnistuisi sitä jostain saamaan.

Stig Lindbegin kankaita on otettu uustuotantoon. Lisätietoja saa lähettämällä viestin osoitteeseen order@ljungbergstextil.se.

Paljon muutakin mielenkiintoista löytyy, vintagekäsineistä on juttu, eri sohvamalleista ja vanhoista levysoittimista ym. Aina on myös mukana hienoja retrohenkeen sisustettuja koteja. Itse pidin eniten Åsa Linnérin kodista. Hän on sisustanut rennosti huumorimielellä, kaikenlaista hauskaa on koottu yhteen ja saatu aikaan kodikas ja pirteä kokonaisuus. Sisustamista ei todellakaan tarvitse ottaa niin kuolemanvakavasti, välillä voi vähän irrotella ja kerätä kaikenlaista hauskaa ympärilleen. Tekstiilejä, tauluja ja valaisimia voi helposti vaihtaa ja luoda niillä tunnelmaa.

Jos kiinnostuit lehdestä, sen voi ostaa ainakin Akateemisesta kirjakaupasta tai  tilata osoitteesta kundtjanst.retro@formapg.se tai numerosta +46-(0)21 475 75 20.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti