tiistai 1. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 parhaimmat kirppislöydöt

Olen yrittänyt muistella mitä olen ostellut kirpputoreilta kuluneena vuotena ja mitkä ovat olleet parhaimmat ostokset. Olen myös saanut lahjoja jotka ovat kirppislöytöjä ja kovin mieleisiä, ne jätän pois tästä jutusta, keskityn nyt vain omiin löytöihini.

Pyöreä peili löytyi Fidasta 32 euron hintaan tammikuussa. Ehdottomasti suosikkini. Peili on todennäköisesti 60-luvulta, lasi on hyvässä kunnossa ja koko on juuri sopiva eteisen lipaston pariksi. Peilit ovat suuri intohimoni, niitä voisin ostaa vaikka kuinka paljon.

Huhtikuussa löysin pikkumustan vintagekaupasta Eirasta. Mekko on 60-luvulta, todennäköisesti USA:sta. Ei tarvinnut korjata mitään, istui kuin hansikas. Juuri sopiva pikkujoulumekko syksyn pikkujouluihin ja   varmasti on käyttöä myöhemminkin. Etuosa on kirjottu, takaosa on sileä.Heinäkuussa ostin hopeisen kaulaketjun Fiskarsin antiikkimarkkinoilta. Se on myös 60-luvulta, hintaa sillä oli 50 euroa. Minulla ei ollut pitkää hopeaketjua, sille on ollut paljon käyttöä. Tämä ei nyt varsinaisesti ole kirppislöytö, mutta markkinoilta kuitenkin.Finalysonin pellavapyyhe löytyi myös Fiskarsista.  Hauska kuvio piristää keittiötä mukavasti. Hinta oli vain 5 euroa. Yleensä tällaisista pyyhkeistä pyydetään jopa 20-30 euroa, mikä on mielestäni aivan överisti pienestä pellavanpalasta.Fiskarsista ostin myös soikean peilin jolle en ole vielä löytänyt paikkaa. Syksyllä kun kaiken huomion vei putkiremontti. Luulen, että laitan sen vierashuoneen seinälle.Heinäkuussa Savitaipaleelta erään maatalon yksityiseltä kirpputorilta  löytyi tämä sillivati. Se ei ollut lainkaan tarpeellinen, mutta kun minulla on sillivatiaddikti, niin pakkohan se oli ostaa. Niitä löytyy jo ennestään taloudestani ainakin viisi. En tiedä miksi näin on, en edes ole sillin suuri ystävä. Lehdenmuotoiset soikeat vadit ovat vaan niin kauniita ja voihan niistä tarjota mitä vaan, vaikka kirsikkatomaatteja,  pähkinöitä ja miksei vaikka munavoita.  Hinta vaivaiset 2 euroa.


Lopuksi vielä roskalavalta löytämäni String-varjostin. Se oli hieno löytö ja aivan ilmainen, mutta ei oikein istu omaan sisustukseeni. Myyn sen pois jos joku on kiinnostunut.Tässä siis mieleisimmät, mutta ei ainoat ostokset. Aika vähän on tullut hankittua, vaikka paljon kiertelenkin eri markkinoilla. Johtuu siitä että kovalla kirppishaukalla on jo aika runsaat valikoimat kaikenlaista retro- & vintagehenkistä rompetta. Meikäläisen perheenjäsenet ovat olleet myös huiman innostuneita ostelemaan kaikenlaista jo 50-luvulta lähtien, lähinnä puhun nyt äidistäni. Hän näki antiikin arvon jo silloin kun muut pitivät esim. talonpoikaishuonekaluja pelkkänä kiusallisena muistona entisistä köyhistä ajoista.  Myös muut sukulaiseni ja ystäväni ovat erittäin ansioituneita tavaranhamstraajia. Osan ostetuista/perityistä/lahjaksi saaduista tavaroista olen myynyt eteenpäin tai lahjottanut museoon ja lisääkin olen ajatellut myydä. Katsotaan jos tulevana vuonna ehtisin itse kirppikselle kauppoja tekemään. Mielestäni on ihan kivaa puuhaa jutella ihmisten kanssa ja tehdä kauppaa. Usein tulee puhuttua kaikenlaista muutakin asian sivusta, tavarat kun herättää meissä muistoja. Itse kuppi tai kippo ei ole niin tärkeä, vaan se fiilis minkä se tuo mieleen.

Mitä haluaisin löytää ensi vuonna? Tauluja olen valmis ostamaan ja kauniita kankaita. Vaatteita myös ja koruja jos löytyy sopivia hyvään hintaan. Lankoja ja muita käsityötarvikkeita katselen myös aina. Astioitakin jos löytyy hurmaava kahvikuppi tai lautanen. Yritän kuitenkin pitää mielessä että aina kun tulee yksi tavara lisää, pitää yhden lähteä pois. Näin pysyy tavaran määrä jotenkin hallinnassa.
Pienen jalkapallin haluaisin löytää uutta nojatuoliani varten. Sen voin itse päällystää, kangaskin on jo valittuna.

Mitä itse etsit kirpputoreilta? Keräätkö jotain jonkin suunnittelijan tai tehtaan tuotantoa?2 kommenttia:

  1. Upea tuo varjostin kyllä ja itse huolisin sen lastenhuoneeseen - väritkin sopisivat - mutta viimeksi poika haaveili kristallikruunusta. Taitaisi jäädä täälläkin käyttämättä...
    Ymmärrän sillivatiaddiktiotasi! Niistä voi tarjota mitä tahansa muutakin pientä, ei meilläkään silliä kovin usein syödä, mutta vadit ovat kauniita.

    VastaaPoista
  2. Taidan koittaa myydä valaisimen kesällä kirppiksellä. Hietsussa se varmaan menee kaupaksi.

    VastaaPoista