sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Pom pomit

Valitettavan pitkä tauko kirjoittelussa. Ollut työkiireitä, matkoja ja olen järjestänyt pari illanviettoakin, joita varten piti kunnostaa kotia, raivata toinen parveke siistiksi ja miettiä tarjottavia. Yritän nyt ryhdistäytyä. Haluaisin jakaa kivan vinkin juhlien koristelua varten. Edullista ja näyttävää helposti.
Teimme ristiäisiin koristeeksi ruokapöydän päälle silkkipaperista kauniita palloja. Ovat helppoja tehdä ja  tulos on näyttävä. Ristiäisten väreiksi oli valittu vaaleanpunainen ja valkoinen. Hennon vaaleanpunaista silkkipaperia ei löytynyt, vaikka kävin ainakin kuudessa askarteluliikkeessä. Teimme sitten vain valkoisia palloja. (Pinkki ei kelvannut.)

Pom pomit on helppoja tehdä. Taittele kokonainen pinkka silkkipaperia (n. 10-14 kpl) pitkittäin noin 3 cm:n taitoksille, taita keskeltä yhteen ja sido langalla tai siimalla tiukasti kiinni. Leikkaa taitosten päät pyöreiksi. Ala sitten avata taitoksia varovasti. Palloista tulee todella näyttäviä ja keveän kauniita. Jos käyttäisi kirkkaita värejä saisi upeita yhdistelmiä. Me nyt käytimme valkoista, pöytäliinat olivat myös valkoista pellavaa, joita laitettiin useampi päällekkäin, niin että ne ulottuivat maahan asti. Vaaleanpunaiset kukat ja servetit piristivät kattausta.

Pom pomit voi tehdä pienemmiksikin, silloin arkin voi puolittaa ja käyttää vähemmän päällekkäisiä paperiarkkeja. Me teimme vain näitä isoja.


Lapsukaisen nimeksi tuli Lumi. Kaunis nimi kauniille pikkuprinsessalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti