sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pikkupallin uusi kuosi

Tervehdys täältä Citypulun kodista sunnuntaiaamuna. Pitkä tauko kirjoittelussa, on ollut kaikenlaista elämässä, joka vei huomion muualle. Läheinen sukulaiseni sairastui vakavasti ja itsekin olen joutunut yllättäen tutustumaan erilaisiin tutkimuksiin ja elämään epävarmuudessa. Lopputulos on onneksi helpotus, ei mitään vakavampaa, mutta joudun kuitenkin leikkaukseen huhtikuussa. Jos kaikki menee niinkuin on arvioitu, selviän pelkällä säikähdyksellä.

Mutta tämän blogin tarkoitus on kertoilla pienistä kivoista asioista, jotka tekee elämän ihanaksi, kaikesta kauniista mitä näen, käsillä tekemisestä, kauniista esineistä ja löytämisen ilosta. Ei siis sairauskertomuksia täällä :).

Pieni palli jonka löysin reilu kuukausi sitten sai uuden päällisen vanhasta patjakankaasta.

Olen muuten rentoutunut Mad Menin viidennen ja kuudennen tuotantokauden parissa viime viikot. En ole jaksanut oikein muuta, vie ajatukset hyvin pois arjesta ja ikävistä asioista. En vaan oikein enää tykkää sarjan ihmisistä, niin kyynistä ja petollista. Vallanhimoa ja juonittelua. Sellaiseksi valta ihmiset tekee, sitä kai sarjan tekijät haluavat sanoa. Tai kerätä seksillä ja kieroilulla lisää katsojia.

Onneksi on muitakin hyviä sarjoja, ei-amerikkalaisia. Ihana tanskalainen Matador tulee toisen kerran uusintana Femmalta. Se on jo vanhahtava 80-luvulla tehty, mutta silti vieläkin niin kiehtova historiankuvaus pikkukaupunkilaisten elämästä 30-luvulla.

Toinen ilahduttava, joskin surullinen tarina on Rakkautta Berliinin muurin varjossa. Kertoo DDR:stä 70- ja 80-luvuilta. Hienosti tehty, tykkään kuunnella näyttelijöiden käyttämää kaunista saksankieltä jota minäkin ymmärrän. Hyvin toteutettu ajankuva yksityiskohtia myöten. Jo toinen tuotantokausi on käynnissä, nyt taitaa olla liian myöhäistä alkaa sarjaa seurata, mutta ehkä se löytyy Netflixistä tai jostain muusta vastaavasta.

Ihanaa lumista sunnuntaipäivää! Yritän taas kirjoitella enemmän jos ei muuta niin omaksi ilokseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti