lauantai 25. lokakuuta 2014

Pikkutaaperon villatakki

Sain eilen valmiiksi kesäkuussa aloittamani pikkutaaperon villatakin. Hauska neuletyö jolla ei ollut kiirettä kesähelteillä. Neuloin sitä joutoaikoina ja matkoilla junissa ja laivoilla. Malli on sama kuin aikaisemmin tekemäni, isompaa kokoa ja eri väritys tietenkin. Päätin tehdä myös vähän tyttömäisemmän lisäämällä pieniä sydämiä helmaan ja hihansuihin.

Napit vielä pitää valita. Ehkä pienet vaaleat sydämet? Olin viime viikolla käsityöihmisten paratiisissa Karnaluksissa Tallinnassa. Hassu minä, miksen sieltä ostanut vaikka kaksia erilaisia nappeja. Jotenkin se tuhansien erilaisten vaihtoehtojen määrä sekoitti pään. Kirjoitan myöhemmin Karnaluksista vähän enemmän.

Lanka on ostettu Fiinaneuleesta, Mondialin Merino Classic, 100% villa. Hyvä lanka kaikin puolin, helppoa neuloa ja pehmeätä pienelle lapselle. Puikot 2,5.

Malli on Suuri Käsityö -lehdestä nro 2/2011. Tästä voi katsoa viime vuonna kutomaani villatakkia. Se on edelleen ahkerassa käytössä. Kun saan napit paikalleen ja villatakin Lumi-tytön päälle, laitan kuvan tänne blogiin.
Olen toipilaana leikkauksen jälkeen tämän viikon, mutta neulominen ei onneksi rasita. Aloitinkin eilen villakaulaliinan Lumille.  Tarkoitus on saada se paremman kaupunkiasun täydentäjäksi vaaleansinisen villakangastakin kanssa.
Tunnelmallista viikonloppua! Sytyttäkää kynttilät ja nauttikaa hämärästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti