torstai 23. lokakuuta 2014

Vaatekaapit

Olen tehnyt pientä remonttia asunnossani. Löysin hyvän tekijän jolla sattui olemaan sopivasti aikaa niin pistin toimeksi. Ensin laitettiin pikku vaatehuoneeseeni Elfa-hyllyt ja uusi tanko ja sitten makuuhuoneeseen uudet lattiat ja uudet liukuovikaapistot Ikean Pax-sarjasta.

Vanha kaapisto oli edellisen asukkaan jäljiltä, repsotti jo sieltä täältä vaikka olin maalannut sitä asuntoon muuttaessani. Tilaa oli myös jäänyt käyttämättä huonon suunnittelun takia. Asuntoni huonekorkeus on 250 cm, ostin 236 korkeat kaapit, sain näin mahdollisimman paljon hyllytilaa kaappeihin. Ostin kaksi metrin leveätä liukuovikaappia ja yhden kapean 50 cm:n kaapin makuuhuoneen oven taakse tavallisella ovella. Liukuovea ei voi laittaa oven taakse, se ei mahdu kulkemaan oven ollessa esteenä.
Liukuovista toinen on peiliä ja toinen valkoista lasia. Koko seinää ei voi käyttää hyväksi, koska yksi seinä makuuhuoneessa on pelkkää ikkunaa. Siksi pyykkikorille jäi sopiva kolo ikkunan ja peilikaapin väliin.

Kaappien sisältöä mietin valmiiksi ja mittailin hyllytarpeita. Toisen liukuoven taakse tuli pitkille vaatteille tanko ja alle kaksi isoa vetolaatikkoa alusvaatteille, urheiluvaatteille ym. Keskimmäiseen kaappiin tuli paidoille yksi tanko ja muutama kori niiden alle. Kahdessa muussa kaapissa on vain hyllyjä. Sinne tuli liinavaatteet, pöytäliinat ja kangashamsterin kankaat ja ompelukone. Myös pikku-Lumin tärkeät tavarat mahtuivat mukaan. Muutama tarpeellinen mappi tungettiin vielä ylähyllylle.

Koko lysti maksoi 1060 euroa kuljetuksineen (kantoivat yli 200 kg:n toimituksen sisälle asti).
Työ maksoi suunnilleen saman verran. Kallista ehkä jonkun mielestä, mutta työhön kuului vanhojen kaappien purku, lattian purkaminen ja kaiken purkujätteen kuljetus Sortti-asemalle, uuden lattian asennus lattialistoineen ja kaappien kokoaminen tietenkin. Remonttimies kävi vielä puolestani vaihtamassa Ikean väärin toimittamat liukuovet ja yhden kaapin.

Työnjälki on erittäin siistiä ja remonttimiehellä oli monta hyvää käytännön ehdotusta.

Eli minulle ei jäänyt muuta hommaa kuin tavaran siirtely paikasta toiseen ja kaappien järjestely. Siinä meni muutama tovi, mutta nyt olen oikein tyytyväinen. Olen samalla kerännyt kierrätykseen vietävää tavaraa isoon Ikean siniseen kassiin. Tuli samalla komeroiden inventaario, mikä on tietenkin hyvä juttu.

Tässä muutama kuva jotka toivottavasti valaisevat paremmin tilannetta.

Uusi vaaleanharmaa lattia pilkottaa muutamassa kuvassa, siihenkin olen tyytyväinen. Muuta uutta en ole hankkinutkaan. Vielä pitää ylähyllyllä pilkottavat muovikassit avata ja järjestellä villalangat vähän siistimmin.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä siellä miellyttävän siistiä. Minulla on itselläni ristiriita kun koen tavarapaljoudet kotoisiksi mutta samalla raskaiksi ja tunkkaisiksi. Pidän kovasti avaruudesta ja siisteydestä mutta sitten taas helposti tunnen sen keskellä oloni orvoksi ja kylmäksi. Eikö koskaan ole hyvä. :) No, ehkä ongelma ratkeaa joskus suuremmalla asunnolla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taika! Itse yritän taiteilla siistin ja kotoisan välillä. Haluan että on kaikenlaista silmää miellyttävää tavaraa näkyvillä. Sitten taas joskus raivaan pois kun alkaa kyllästyttää. Aika usein vaihtelen pikkutavaroita ym. Totta, isompi asunto auttaa asiaa. Minulla on mielestäni oikein sopivasti tilaa, n. 60 neliötä yhdelle hengelle, 3 h ja keittiö. Pieni vierashuone on kiva juttu, sinne voi majoittaa ystäviä ja tyttäriäni kun tulevat käymään.

    VastaaPoista