lauantai 27. syyskuuta 2014

Täytettyjä paprikoita

Syksy on parasta aikaa, kaikki vihannekset ovat parhaimmillaan ja edullisia. Teen usein täytettyjä paprikoita. Niitä kannattaa tehdä iso määrä kerralla, säilyvät hyvin ja mielestäni paranevat vain mikrossa lämmitettäessä. Tällä kerralla ostin erivärisiä.  Tulee vähän väri-iloa ruokapöytään.



Resepti on yksinkertainen. Tällä kerralla käytin kanajauhelihaa. Tavallinen jauheliha, lammasjauheliha tai soijarouhe ovat yhtä hyviä.

5-6 paprikaa, määrä riippuu paprikoiden koosta
1 dl täysjyväriisiä, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
noin 300-400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
ruohosipulisilppua
pieni kesäkurpitsa raastettuna tai puolikas isosta
1-2 dl kaurakermaa (tai muuta kermaa)
raastettua parmesaania
raastettua emmentalia
currya
suolaa
pippuria

Halkaise paprikat ja poista siemenet ja valkoinen osa. Ole varovainen ettei paprika rikkoonnu.

Kuullota sipuli ja paista jauheliha, lisää raastettu kesäkurpitsa (tai vaihtoehtoisesti porkkanaraaste)
kaurakerma ja mausteet sekä raastettu parmesaani. Sitä voit käyttää oman maun mukaan. Itse laitan pari-kolme ruokalusikallista.

Sekoita riisi valmiiseen kastikkeeseen ja täytä paprikat. Ripottele emmentalraaste pinnalle.

Paista uunissa 200 astetta noin puolituntia.



Hauskaa lauantaipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti