torstai 4. syyskuuta 2014

Kangashamsteri

Tunnustan, että kankaiden hamstraus on tullut pieneksi pakkomielteeksi. Kaikilla kirpputoreilla tarkistan aina ensiksi kangashyllyt ja verhot. Välillä onnestaa, löytyy pala jotain vanhaa marimekkoa tai muuta kivaa, joskus nätti pöytäliina.  Käyn myös kangaskaupoissa ja liityin äskettäin Facebookissa kahteen kankaita kaupittelevaan ryhmään, Kangashamsterit/Tyghamstrarna  ja  Kangashuutokauppa. Niistä ei toistaiseksi ole löytynyt mitään mainittavaa. Katselen myös välillä ruotsalaisten sivustojen tarjontaa, Blocket ja Tradera, molemmista löytyy paljon kankaita ja vanhoja käsitöitä.

Tällaiset kankaat löysin Ruotsin matkallani. Kukkakangas on uusi ja melko tyyris, Lisbet Jobsin suunnittelema. Jobs Tyger on tunnettu enimmäkseen kauniista kukkakankaista, ne painetaan käsin Ruotsissa, mallit ovat vanhoja uusiotuotannossa. Jobs on vähän samantapainen ikoni kuin Josef Frank Svensk Tennille. Pikkukauppa Taalainmaalla on hurmaava, kankaita, vaatteita, laukkuja, tarjottimia, meikkipusseja ym.

Ostamaani Jobsin kangasta on yhden tyynyn verran. Printissä on kaikki mistä pidän, lintuja, kukkia, perhosia, kimalaisia ja yksi inhokki, hämähäkki. Mutta sekin kuuluu luontoon ja sillä on oma tärkeä paikkansa. Kaipaan värejä sisustukseen ja printti sopii myös muihin tyynyihin jotka ovat vanhoista käsitöistä tuunattuja.
Muita ostoksia, käyttämätöntä patjakangasta ja söpö pieni joululiina. Mitä näistä tulee, en vielä tiedä. Kuten sanottu, kangashamsteri vain tykkää omistaa kauniita kankaita ja katsella niitä välillä. Joskus niistä jotain syntyy, tai sitten ei.

Olen muuten päivittänyt tietokoneeni käyttöjärjestelmän ja selaimen. Nyt on kaikenlaista pikkuongelmaa, vanhat valokuvat eivät näy kunnolla esim. täällä Bloggerissa kun etsin niitä IPhotosta. Pitää vielä päivittää sekin. Jouduin ostamaan uuden akun MacBookini. Ikää koneella on kolmisen vuotta enkä halunnut luopua siitä vielä. Toimii muuten kuin unelma, paljon paremmin kuin työkäytössäni olevat Lenovot, joita joudutaan vaihtamaan noin kolmen vuoden välein. Tosin ne ovat paljon kovemmassa käytössä kuin kotikoneeni. Muutakin tietoteknistä päänsärkyä on ollut, kaksi vuotta vanha Lumiani hajosi ja sain varapuhelimen. Olin ilman Instragramia ja Whatsappia muutaman päivän, huomasin olevani kohtuullisen ärsyyntynyt tilanteesta. Niin riippuvaiseksi sitä  on tullut erilaisista yhteisöpalveluista. Nyt kaikki taas toimii,  kun näppärä tyttäreni oli viikonloppuna käymässä.

Eilen kesä palasi takaisin. Täällä on ollut yli 20 astetta tänään. Huomenna saisi olla kaunista, lähden poimimaan tyrnejä Hämeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti