sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Retron ja kulttuurin viikonloppu

Olin viime viikonlopun Uppsalassa ystävieni luona. Kävimme vintage-messuilla (Uppsala Vintagefestivalen) ja lukuisilla kirpputoreilla, lopuksi sunnuntaina tutustuimme kuuteen eri taidenäyttelyyn.  Muuten aika kului ystävien kanssa seurustellessa. Tässä muutamia kuvia matkastani.

Vintagefestivalen järjestettiin Uppsalassa kolmatta kertaa ja kävijämäärä oli ennätys. Asiakkaat jonottivat pihalla sisäänpääsyä ja tungeksivat pöytien välissä. Vaatteet eivät ole kauhean kalliita, noin 300 kruunulla (noin 35 euroa) sai kivoja mekkoja tai takkeja. En kuitenkaan löytänyt mitään kivaa enkä oikeastaan  nyt tarvitse mitään.

 Vanhoista napeista koottu kaulakoru.

 Suloinen pääsiäiskoristus tai lelu.

Tyylikkäästi pukeutunut neitonen kuulutti musiikkiohjelmasta joka alkoi viereisessä ravintolasalissa. Vanhaa jazzia kuten tyyliin sopii.  Paikalla saattoi myös syödä lounaan tai juoda hyvät kahvit.


Kaunis valaisin.


Paikalla oli myös käsityöyrittäjiä. Nämä ovat pieniä hattuja, ylemmässä kuvassa rintakoruja jotka valmistetaan hattukankaista jäävistä jämäpaloista.

Kävimme lauantaina myös Retrolyckan-nimisessä pienessä kaupassa joka on Eriksbergin kaupunginosassa.  Linkki on kaupan instragram-sivuille jota omistaja Jessica päivittää useamman kerran päivässä. Retrolyckan oli monta vuotta blogi jota seurasin ahkerasti, mutta se ei enää päivity. Viime vuonna avautui samanniminen kauppa josta löytyy paljon mielenkiintoista. Kauppa on sisustettu kauniisti ja hinnat ovat mielestäni kohtuullisia Ruotsin mittapuun mukaan. Siellähän on jonkin verran halvemmat hinnat ja tarjonta on runsaampaa kuin meillä.

Ostin tällä kerralla kaksi suloista pikkuhenkaria lastenlapsille (30 kruunua kpl, reilut 3 euroa/kpl)  ja ruotsalaisen designvalaisimen. Valaisin maksoi 1200 kruunua. Ehkä vähän kallis, mutta se on taidelasia ja aivan virheetön. Suunnittelija Ole Sandeberg, valmistaja Kosta.  Kaunis tunnelmavalaisin, sopii hienosti ikkunalaudalle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti