lauantai 6. elokuuta 2016

Helppotekoinen Elsa-mekko

Tyttö halusi prinsessa Elsa -mekon jossa pitää ehdottomasti olla Elsan kuva rinnassa ja kimalletta helmassa. Päätettiin, että ostetaan nätti t-paita ja paljettikangasta helmaksi. T-paita löytyi Hennesistä ja kaunis paljettikangas Eurokankaasta. Ostettiin vielä pehmeätä vaaleansinistä tylliä alushameeseen.

Ompelin kaksi leveyttä paljettikangasta hameeseen ja rypytin. Sitten ompelin hameosan t-paitaan, vähän vyötäröä alemmaksi. Päärmäsin käsin hameen helman. Ylijääneestä paljettikankaasta tein vielä rusettipannan. Lapsukainen oli ylen ihastunut mekkoonsa ja se tuli heti tänään käyttöön kaverin synttäreille.

Paljettikankaan ompelu oli yllättävän hankalaa, neula hyppi paljettien yli ja saumasta tuli epätasaista. Jouduin moneen kertaan muuttamaan koneen säätöjä ja ottamaan käyttöön paksumman neulan, sen jälkeen sain joten kuten kunnollista saumaa. Koneeni ei ehkä ole paras mahdollinen tällaisiin töihin. Merkki on Janome Indigo 14, olen ostanut sen muistaakseni 2008 eli ikää on noin 8 vuotta. Muuten olen ollut siihen aika tyytyväinen.


Kuvissa ei ole tyllialushametta päällä, kuminauha oli vähän liian kireä ja sitä piti pidentää. Alushame näkyy vähän mekon alta ja nostaa helmaa nätisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti