lauantai 30. kesäkuuta 2012

Puolukkapiirakka

Ei ihan sesonkiruokaa, mutta nyt pitää tyhjentää pakastin viime kesän marjoista. Melkein kaikki onkin jo syöty aikapäiviä sitten, mutta alahyllyltä löytyi iso pussi puolukoita. Päätin tehdä puolukkapiirakan perjantai-illan herkuksi. Se katosikin vauhdilla, J ja A olivat iltaa viettämässä. Nautimme ilta-auringosta parvekkeella, vihreätä teetä juomaksi.

Tässä on resepti:

Puolukkapiirakka


Pohja:
150 g voita 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta


Nypi täyte ja painele piirakkavuokaan, esipaista 10 min, 170 astetta


Täyte:
Purkki laktoositonta creme fraicheä (12%)
3-4 dl puolukoita
1 dl sokeria (itse käytin muscovado-sokeria)
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


Sekoita täyte ja paista piirakkaa vielä n. 20 min tai kunnes täyte on kunnolla hyytynyt.


Lautanen on Upsala-Ekeby Geflen posliinia mallia Ruter. Kirppislöytöjä Ruotsista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti