Ei ihan sesonkiruokaa, mutta nyt pitää tyhjentää pakastin viime kesän marjoista. Melkein kaikki onkin jo syöty aikapäiviä sitten, mutta alahyllyltä löytyi iso pussi puolukoita. Päätin tehdä puolukkapiirakan perjantai-illan herkuksi. Se katosikin vauhdilla, J ja A olivat iltaa viettämässä. Nautimme ilta-auringosta parvekkeella, vihreätä teetä juomaksi.
Tässä on resepti:
Puolukkapiirakka
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Nypi täyte ja painele piirakkavuokaan, esipaista 10 min, 170 astetta
Täyte:
Purkki laktoositonta creme fraicheä (12%)
3-4 dl puolukoita
1 dl sokeria (itse käytin muscovado-sokeria)
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Sekoita täyte ja paista piirakkaa vielä n. 20 min tai kunnes täyte on kunnolla hyytynyt.
Lautanen on Upsala-Ekeby Geflen posliinia mallia Ruter. Kirppislöytöjä Ruotsista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti