sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Savusilakkasalaattia lauantai-illaksi

Lauantai-iltana teki mieli kesäisen kevyttä illallista. Uusia perunoita, tilliä ja savusilakkasalaattia. Olen saanut savusilakkasalaatin ohjeen ihanalta työkaveriltani Runalta jo vuosia sitten. Hän oli emäntänä pienessä konsulttitoimistossa jossa työskentelin 80-luvulla. Meitä hemmoteltiin ihanilla lounailla, kakuilla ja jälkiruuilla. Niin hyvää ruokaa en sen jälkeen ole työelämässä saanutkaan. Parasta oli lämmin tunnelma ja keskustelut Runan kanssa ruokaresepteistä ja kaikesta muustakin. Perusruuanlaittotaitoni olen saanut kotoa, monet kikat ja oivalliset ohjeet Runalta.

Nautimme illallisen kahdestaan tyttäreni kanssa, no jaa, oikeastaan kolmestaan. Herrahenkilölle ei tarjoiltu, sai raukka jäädä nuuskimaan kalojen ja perunoiden ihanaa tuoksua.






Savusilakkasalaatti


1 kg savusilakoita (ostin 600 g kahdelle)
2 tomaattia (käytin pieniä meheviä luumutomaatteja)
1 sipuli ( nuoria uusia sipuleita)
tilliä


Salaattikastike:
öljyä
valkosipulinkynsi (jätin tällä kertaa pois)
omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
tilliä
suolaa, sokeria, pippuria


Perkaa silakat, leikkaa tomaatit viipaleiksi ja silppua sipulit. Asettele vadille kerroksittain. 
Tee salaatinkastike ja kaada päälle ja anna hetken mehustua. 
Tarjoile uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti