sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Keväinen lounas

Juhlimme helatorstaina vanhemman tyttöni syntymäpäiviä ja hänen sulhasensa valmistunutta lopputyötä. Arvosana oli paras mahdollinen, siinä oli hyvä aihe kattaa vähän hienompi lounas.

Avokadoa, salaattia, kesäkurpitsasalaattia, paistettuja ahvenia ja kvinoaa. Jälkiruuaksi sitruunamarenkitorttua.



Avokadoalkupala on yksinkertainen: viipaloitua avokadoa, korianteria silputtuna, vähän hyvää oliiviöljyä ja sweet chiliä.

Kesäkurpitsasalaatin ohjeen löysin Moments-blogista: kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, hamppuöljyä, korianteria, puristettua limen mehua,  raastettua inkivääriä ja vähän hunajaa ja suolaa. (Sellerinlehtiä olisi myös kuulunut laittaa, mutta niitä ei nyt ollut).

Torilta ostamani ahvenet paistoin voissa ja päälle ripoteltiin voissa paahdettuja mantelilastuja ja tilliä.
Mums, oli hyvää.

Skoolasimme kuohuviinillä juhlan kunniaksi.

Sitruunatorttua ja hyvää etiopialaista kahvia jälkiruuaksi. Kahvin on ystäväni tuonut Etiopiasta, hän tuli sieltä muutama viikko sitten.


Kuohuviinilasit ovat Riihimäen lasin tuotantoa, Savoy-sarjaa. Musta kapea sillivati on Kilta-sarjaa 50-luvulta ja pöytäliina kirpputorilöytö, Dora Jungin suunnittelema. Minulla on niitä nyt kaksi, vaaleanpunainen ja pellavanvärinen. Valkoinen pyöreä kalavati on vanhaa Arabiaa, mummoni peruja. Muut astiat tavallisia uusia.

2 kommenttia: