sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Keittiön suunnittelua

Taloyhtiössäni toteutetaan putkiremontti syksyn aikana. Aion samalla uusia keittiönikin. Se on malliltaan I-keittiö eli ei tarjoa kovin paljoa vaihtoehtoja. Yritän pitäytyä mahdollisimman yksinkertaisessa tyylissä joka sopii 60-luvun talon arkkitehtuuriin. Valkoiset kaapit ja kodinkoneet. Paljon on kuitenkin vielä miettitävää, kaakelit vai lasi, tiskipöydän malli, terästä vai jotain muuta materiaalia, kaappien malli, vetimet, valaistus jne.

Yritin etsiä kivoja keittiöitä hakusanalla I-keittiö. En oikein löytänyt mieleisiä. Tässä kuva vanhasta keittiöstäni jonka toteutuin edellisessä asunnossa. Kuva otettu juuri ennen muuttoa, mikrokin on jo viety pois. En nyt löytänyt parempia kuvia, keittiössä oli paljon muutakin, avohyllyjä, lasikaappi esimerkiksi. Vähän samantapaista olen ajatellut, haasteet ovat vaan erilaiset, nykyinen keittiöni on paljon pienempi kuin edellinen. Keittökalusteet ovat Ikeasta, vetimet Lansa, kaakelit Pukkilasta, hana Oras.
Tässä Alvhemin sivuilta kaksi keittiötä insipiraatioksi. Alemmasta voisin ottaa yksinkertaiset vetolaatikostot ja kivat hyllyköt. Lamput ovat myös hauska yksityiskohta sekä vanha vaakatasoon laitettu peili. Ylempi ei oikein ole minun makuuni, lattia on oikeastaan ainoa asia josta pidän. Pikkupylväät on outo ratkaisu.

Vielä silmäniloksi kuvia vanhoista Kaunis Koti -lehdistä. Kuvat ovat vuodelta 1965. Näistä en aio kuitenkaan ottaa ideoita. Kunhan katselin huvikseni ja jaan ne nyt teillekin.


 Ihmeellinen asianpesukone. Mitenköhän se toimi?

 Avohyllyt eivät ole uusi idea, niitä on ollut jo 60-luvulla. Aallon tuolit on maalattu valkoiseksi, samaa ajatusta on Artek toteuttanut nytkin.
Vilkan keittiö. Katsokaapa pojan sievää essua, samanlainen kuin äidillä, väri vaan on miehekkäämpi!
Suunnittelijoina sisustusarkkitehdit Sami Peippo ja Pertti Salmi. (Sami oli muuten nainen, hän oli sisustusarkkitehti Jussi Peipon puoliso.)


2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä kontrastia vanhan ja uuden välillä! J

    VastaaPoista
  2. Niin, aika paljon on muuttunut, perusasiat kuitenkin aika lailla samat. Enemmän vain kodinkoneita ja vaihtoehtoja materiaaleille.

    VastaaPoista