lauantai 9. kesäkuuta 2012

Teehetki

Pidän teestä ja juon sitä paljon. Eniten juon ihan tavallista Earl Greytä, sitä menee yleensä aamuisin.  Vihreä tee kelpaa aina, varsinkin illalla. Ostan aina lehtiteetä, hyvin harvoin pusseja.
Vihreästä teestä suosikkini on gunpowder ja vihreä tee Chai. Tässä alla myös tavallista vihreää, mutta luomuversiona.

Viime aikoina olen tinkinyt periaatteistani ja ostanut myös pussiteetä. Olen erityisen ihastunut Clipperin valikoimiin.  Kauniit pakkaukset myös houkuttaa kokeilemaan uusia laatuja. Voi kun suomalainen elintarviketeollisuus osaisi tehdä näin hienoja pakkauksia!Myös kahvipaketit on kauniita, katsokaapa tätä kahvipakettia, eikö ole hieno? Tulkoon sekin nyt mukaan tälle sivulle, vaikkei teeaiheeseen kuulukaan.

Teenvalmistusta varten minulla on useampia teekannuja. Lasikannua, jonka olen esitellyt aikaisemmin täällä blogissa, käytän paljon. Myös tämä Arabian Domino-sarjan kannu on sympaattinen peruskannu. Se taitaa olla 80-luvulta.Teesihtinä käytän ihan tavallisia juttuja jostain Anttilasta tai City-Marketista. Minulla kuitenkin on säästössä vanhoja koristeellisia teesiivilöitä kuten tämä tässä. Siinä on irrotettava kuppiosa päällä joka heiluu pienten kiinnikkeitten varassa. Ajatuksena on kaiketi että tuosta pikkukannusta voi kaataa valuneet teevedet pois. Näyttää ihan kätevältä, mutta ei ole. En oikein koskaan ole oivaltanut miten sen kanssa toimitaan. Koristeeksi on jäänyt.Toinen näppärämpi vekotin on teelusikka. Näitä kai valmistetaan taas. Tämä on vanha, jostain olen senkin saanut, ehkä mummoni tai tätini tavaroista. Tätä käytän silloin tällöin. Näitä löytää edulliseen hintaan joskus kirppiksiltäkin. Se on vaan vähän kulunut, en oikein tiedä liukeneeko siitä jotain teehen. Ehkei pitäisi käyttää ollenkaan.Teet säilytän pikkupurkeissa. Pieniä hillopurkkeja ostelen jos niitä löytyy. Nuo peltikorkkiset on niitä tuikitavallisia Ikean purkkeja. Esillä rooibosia, vihreää teetä ja Earl Greytä. Takana jotain yrttiteetä.
Vihreä tee on muuten tosihyvä janojuoma kylmänäkin. Ainakin näin kesällä se maistuu. Siinähän on myös paljon hyviä antioksidantteja ja terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sitä pitää kyllä juoda aika paljon, muistan lukeneeni, että jopaa kuusi kuppia päivässä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti