torstai 5. heinäkuuta 2012

Kesäretki Fiskarsin antiikkimarkkinoille

Kävin ystäväni Maijan kanssa tänään Fiskarsin antiikkimarkkinoilla. Olemme käyneet siellä jo useamman vuoden aina markkinoiden avajaispäivänä. Kauppiaita on ympäri Suomea, muutama Ruotsista ja Tallinnastakin ainakin yksi.  Paljon olisi taas ollut ostettavaa, mutta täytyy yrittää pitää mielessä, että kotona on jo kaikenlaista kaapintäytettä ihan mukavasti.

Jotain kuitenkin lähti mukaan. Yksi uushopeinen voiveitsi kahdella eurolla (tykkään käyttää oikeita voiveitsiä), Tampellan pellavapyyhe 3 eurolla. Pidän niistä kovasti kauniiden kuvioiden takia ja hinta oli sopiva. Vielä ostin hopeisen ketjun 50 eurolla ja soikean vanhan peilin 40 eurolla. Sen ajattelin laittaa eteisen lipaston päälle. Siirrän valkoisen pyöreän peilin joka siinä nyt on vierashuoneeseen, jonne se paremmin sopii.

Hinnat ovat aika kovia, mutta tinkiä kannattaa. Tingin peilin hinnasta muistaakseni 30 euroa, ketjusta myös 30 euroa.

Taisin myös nyt keksiä mistä saan kivan pyöreän valkoisen sohvapöydän, jota olen pitkää etsinyt. Tutustuin markkinoilla mukavaan nuoreen naiseen joka tekee sen minulle. Käyn häntä tapaamassa lähiaikoina ja suunnittelemme minulle sopivan pöydän.


Tässä ketju ennen kiillotusta, siitä tuli kuin uusi kiillotuksen jälkeen. Kauppias sanoi, että se on todennäköisesti 60-luvulta.
Pellavapyyhkeelle en ole vielä ehtinyt tehdä mitään, on aika rypyssä. Pitää pestä ja silittää. Mallin nimi on Napoli. Kuviointi on aika hauska.


Peili on vielä olohuoneen lattialla. Täytyy puhdistaa se ja tehdä uusi kiinnitysnaru rautalangasta varmuuden vuoksi.

1 kommentti:

  1. Peili on JUST! Olisinpa saanut olla mukana - hyviä löytöjä.

    VastaaPoista