lauantai 21. heinäkuuta 2012

Retro-lehti, (Retro magasin) 3/2012

Täällä taas vaihteeksi sataa. Piristin itseäni ostamalla uusimman Retro-lehden. Se on taas täynnä mielenkiintoisia juttuja kaikille retrofaneille.  Jos suunnittelet Ruotsin matkaa, kannattaa katsoa kirppikset tästä lehdestä. Ovat keränneet kaikki "maalaiskirppikset" yhteen. Isompien kaupunkien kirpputoreja ei ole mukana, niistä on tulossa oma juttu. (Tukholman ja Göteborgin kirpputoreista on jo kirjoitettu aikaisemmissa numeroissa.)Jos pidät Marie Westmanin astioista, lehdessä on esitelty kaikki Picknick-sarjan astiat. Tässä muutama kuva. Näitä ei usein Suomessa näe, mutta Ruotsista niitä hyvin löytää, hinnat on vaan nykyään aika korkeita.
Tässä kahvikuppi Pomona, joka myös kuuluu Picknick-sarjaan tavallaan, vaikka kuviolle on annettu oma nimi. Se on kuitenkin luetteloitu Rörstrandin katalogissa Picknick-sarjan alla. Malli vuodelta 1952.

Hieno keltainen kuviointi sopii hyvin moderniinkiin sisutusmakuun. Keltainen kun on vahvasti sisustuksessa mukana taas.

Pidätkö muovipurkeista? Lehdessä on perusteellinen artikkeli Kold-tehtaan tuotannosta. Tehtaan perusti tanskalainen Erik Kold vuonna 1967, yrityksen virallinen nimi oli Erik Kold Plast A/S.
Näitä löytyy Suomestakin aika paljon ihan kohtuuhinnoin.Oma suosikkijuttuni oli tekstiilitaitelija Göta Trägårdhin tekstiileistä. Upeita kankaita, värejä ja kuoseja. Suurin osa on suunniteltu huonekaluteollisuutta varten.

Nyt minun on pakko ryhtyä muihin puuhiin, syödäkin pitää. Ja sade sen kun jatkuu. Onneksi päivällä saimme nauttia auringosta, käväisin Lahdessa, siellä oli oikein kaunista. Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti