sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kahvikulta

Pakko myöntää, olen kofeiiniriippuvainen. Olen kuvitellut että en ole, mutta nyt sain kouriintuntuvasti huomata että tarvin päivittäisen kofeiiniannoksen. Kävin perjantaina valkaisuttamassa hampaani laserilla. Sen jälkeen ei saa 48 tuntiin syödä muuta kuin valkoisia ruokia ja kahvi, tee, alkoholi ja tupakka ovat myös kielletty. Tupakkaa en polta ja viiniäkin mene hyvin kohtuullisesti, mutta se kahvi. Olin eilen ihan surkeassa kunnossa, päätä ja niskaa särki eikä särkylääkkeet oikein auttaneet. Nyt kun äsken sain kahvia, olo on kuin taivaassa, ei särkyä, ei epämääräistä huonoa oloa. On se kumma juttu, en edes mielestäni juo paljoa kahvia, aamuisin ison kupin teetä ja töissä korkeintaan pari kupillista kahvia. Mutta teessäkin on kofeiinia, ilmeisesti se sitten riittää tyydyttämään päivittäisen annokseni.

Hampaat on nyt kirkkaammat, aika hyvin ne valkeni. Vihlontaakaan ei ole paljoa. Olen kyllä fluorilla huuhtonut suuta pari kertaa päivässä, sen pitäisi auttaa.

On kahvi vaan niin hyvää, ei voi muuta sanoa! Juon tummapaahtoista, nytkin on espressoa. Vaalea suomalainen paahto ei maistu.

Jos harkitset hampaiden valkaisua, voin suositella laservalkaisua. Onhan se vähän kallista, n. 300 euroa, mutta tulokset ovat aika hyvät ja värin pitäisi säilyä useamman vuoden. Riippuu tietenkin elämäntavoista, jos tupakkaa, punaviiniä ja kahvia tai teetä kuluu paljon, tummenevat hampaat nopeammin. Olen punaviinin ystävä, nyt täytyy ilmeisesti siirtyä juomaan valkoista. Kesällä se onkin hyvää. Ja onhan roseekin ihan OK.

Aikaa valkaisuun täytyy varata n. 1,5 tuntia. Kärsivällisyyttä pitää olla, käsittely saattaa vihloa. Minä pääsin aika vähällä, vain muutaman kerran vihlaisi etuhampaissa. Joku voi tykätä että turhamaista puuhaa, mutta mielestäni omaan ulkonäköön satsaaminen kannattaa. Työssä pitää olla edustava ja pärjätä nuorempien kanssa, ulkoasu on paras käyntikorttisi. Se on myös huomaavaisuutta muita kohtaan, tyylikäs ja huoliteltu olemus aina huomataan.

Nyt Citypulu ryhtyi saarnaamaan kuin vanha tyyligurutäti. No menköön tällä kertaa:)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti