tiistai 3. syyskuuta 2013

Kangasostos

Kävin tänään Eurokankaassa, piti ostaa vain hakaneuloja. Kiersin tapani mukaan kaikki uutuuspöydät, jos löytyisi jotain kivaa syksyksi. Toiveena oli löytää joustava mustavalkoinen villasekoitekangas. Olin nähnyt Max&Co:ssa Aleksanterinkadulla nätin mekon ja saanut siitä idean tehdä itse samantapaisen. Löysinkin kankaan joka sopii malliin justiinsa. Kangas on joustavaa villasekoitetta, siis mukava päällä ja toivon mukaan helppo ommella.  Metrihinta 15,90 ja koostumus 80% villaa ja 20% polyesteriä. Ihanan pehmeää ja hyvin laskeutuvaa. Hyvä talvimekon materiaali siis.


Max&Co-merkin mekko

Yritin kuvata kangasta päälläni, pidän erityisesti pikkupilkuista, tekee pinnasta elävännäköisen.  Suunnitelmissa on tehdä vähän reilunkokoinen mekko, joka kurotaan ruskealla nahkavyöllä. Nyt pitäisi vielä löytää sopivat kaavat. Hintaa mekolle tulee noin nelisenkymppiä. Kangas 20 euroa, vetoketju, vuorikangas ja kaavat päälle. Max&Co:n mekko maksoi muistaakseni noin 160 euroa enkä olisi sitä nyt ostanutkaan, olen vaatteiden ostolakossa. Saan ostaa vain kirppiksiltä sekä kangaskaupoista kankaita jos sopivalla hinnalla löytyy. Ajattelin pitää parin kuukauden ostolakon, sen verran on epävarmat näkymät työpaikalla taas. Ja vaikka ei olisikaan, haluan vähentää kulutustani. On paljon ekologisempaa ostaa käytettyä tai ommella itse. Lakkoa olen pitänyt jo heinäkuusta ja hyvin on mennyt. Olen ostanut vain sisäliikuntakengät, joka oli pakollinen ostos, vanhat tossut olivat loppuunkuluneet. 

Nyt sormet syyhyä päästä ompelemaan. Pitää vain ensin saada kesälomalla aloittamani tilkkutäkki valmiiksi. Laitan peitosta kuvan kunhan se valmistuu ja mekosta myös sitten kun sen kimppuun pääsen. 

Hyvää työviikkoa kaikille! Näin kauniin kimpun voi poimia ojanpientareelta. Kaikki kasvit ovat omalla tavallaan kauniita, myös ne jotka näyttävät vain rikkaruohoilta monien silmissä. 2 kommenttia:

  1. Laita ehdottomasti kuvaa mekosta sitten, kun se on valmis. :) Blogisi on hirveän inspiroiva. Luen aina kaikki tekstisi. :)

    - E

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla Rouva E! Kiitos kaunis!

    VastaaPoista