maanantai 28. lokakuuta 2013

Matkaraporttia Tukholmasta


On ollut hiljaista täällä blogissa jonkin aikaa. En ole vaan ehtinyt kirjoitella, yritän nyt korvata hiljaisuuden muutamalla matkaraportilla. Vietin pitkän viikonlopun Tukholmassa ja Uppsalassa. Olin ystäväni luona vierailulla ja sain seurakseni myös Tukholmassa asuvan tyttöni. Perjantaina kävimme käsityömessuilla - Syfestivalen ruotsiksi.
Tapahtuma on huikean suuri, Älvsjön messukeskus oli täynnä erilaisia näytteilleasettajia ja innostuneita käsityönystäviä oli koolla valtavasti.

Kaikkea kivaa käsityön ystäville oli tarjolla, tässä kuvakoostetta.  Jonoja kertyi aluksi hurjasti, kesti varmaan vartti ennenkuin päästiin sisälle. Naisia kaikki, jokunen mukaan raahattu mies joukossa.Upeita villakirjontapaketteja oli Hemslöjdenin osastolla. Ne olivat heti ensimmäisenä meitä vastassa. Valmiit tyynyt malleina.

Ihania lankoja oli paljon, tässä kiva rannekkeen malli. Alpakkaa, merinovillaa, silkkiä, kashmiria, kaikkea mahdollista mitä ikinä voi toivoa.


 Korps on hyvä kangas- ja lankakauppa.


Pidin Stoff & Stilin  printeistä. Varsinkin siili oli suloinen. Printtejä sai kankaina, tyynyinä ja tauluina. 


 Tämä pirteä tyyny on tehty kutomalla pieniä neliöitä. Kaikkia tekniikoita en enää muistakaan.

 Hassuja kalsareita trikoopaloista.

Nämä takit on mielettömän hienoja. Vanhoja kirpputoreilta löytyneitä ristipistotöitä on yhdistetty villakangastakkeihin ja kokonaisuus on toteutettu erittäin taitavasti. Malleja oli useita.
Turkispannat on tehty vanhoista krimiturkeista. Niitäkin oli monenlaisia. En osta koskaan turkistuotteita, mutta näitä saattaisin ostaa. Ovathan turkit jo kymmeniä vuosia vanhoja. Rikos on jo tavallaan vanhentunut :D.
 Koristekaulureita, en vaan keksinyt minkälaisen takin päälle ne sopisivat.

Osallistuimme myös decoupage-tekniikan kurssille. Saimme tehdä valmiiksi maalatulle peltipurkille mieleisemme koristelun.

 Tässä minun taidonnäytteeni.

Ja kaverini lintupurkki. 

Lopuksi huima käsityönäyte ja rohkea mies. Koko liivi on pelkkää ristipistokuviointia.Jatkan huomenna raporttia. Nyt nukkumaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti