sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Viikon tykkäykset kirpputoreilla

Tapanani on viikottain tehdä muutama kierros vakkaripaikoissani. Niihin kuuluu muutama Fida, Matinkylän kierrätyskeskus, joka valitettavasti muuttaa reviiriltäni loka-marraskuussa Kiloon ja harvemmin UFF, sieltä kun ei yleensä löydy mitään mieleistä.

Eilen kävin Lahdessa muissa asioissa, siellä on ihan pakko aina pistäytyä Launeen kirppiskeskittymässä, Kontti ja Fida ovat siistejä ja tilavia ja melkein aina jotain pientä löytyykin.  

Tässä huonekaluja joita olen bongaillut, mutta en ole ostanut kun ei ole tarvetta. Hinta/laatusuhde on melko lailla kohdallaan, hyvälaatuisia suomalaisia tuotteita. Niitähän suurin osa retroa harrastavista halajaa. 

Kierrätyskeskuksessa oli maanantaina Askon tuoleja 40-luvulta. Niitä samoja joista olen aikaisemminkin kirjoittanut. Jostain niitä tulee lisää sinne, ehkä jokin hoitokoti tai vastaava uusii kalustoaan. Näistä puuttuu nyt verhoilut, mutta siitä huolimatta kannattaisi ostaa ja kunnostaa. Ovat lujatekoisia ja hyvin työstettyjä. 

Tämän tuolin valmistajasta en ole ihan varma. Aika tavallinen tapaus, ehkä sekin on Askon tuotantoa. Verhoilu pitää uusia tässäkin. Hinta 25 euroa,  hyvä kunto ja liimaukset pitävät.  Kierrätyskeskuksessa tämäkin.

 Tässä myös kaksi  hyvää ruokapöydän tuolia.  Ovat siistissä kunnossa, muoviverhoilusta miinusta, mutta muuten käyttökelpoisia.  Lapsiperheessä voisi mennä  jonkin aikaa ihan sellaisenaan. Hinta 30 euroa kappale.

Omat ostokset olivat Kierrätyskeskuksesta aika vaatimattomia, vain yksi hyväkuntoinen ruudullinen tyynyliina. Arvostan siistiä käsityötä, joku tämänkin on ommellut ja valinnut sävyyn sopivan koristenauhan. Hintaa 50 senttiä, ei paha. Lahdesta Kontista ostin sievän esiliinan, hinta 2,50. Minulla taitaa olla jokin vihreä kausi menossa. Olen aikonut ommella vanhalla 60-luvun mallilla itselleni uuden, ostin jo kankaankin. Nyt ei tarvitse, tämä on juuri sellainen kuin ajattelin tehdä. Katsokaapa kuinka ennen vaatimattomaankin vaatekappaleeseen satsattiin ja yritettiin tehdä siitä mahdollisimman nätti. Kangasta on ehkä ollut vain pieni jämäpala, helmaa on jouduttu jatkamaan kummassakin päässä. Edustassa on jopa muotolaskokset. Sellaisia ei enää esiliinoihin tehdä.


Jatkopaloja nurjalla puolella, ompelija on ollut säästäväinen. Kuvasin illalla huonossa valossa, lattia ei ole oikeasti vaaleanpunainen :D. 

Ostin vielä ihan asian harrastuksen vuoksi palan Metsovaaran puuvillasatiinikangasta kun halvalla sai. Maksoi 1,50. Eivät ehkä olleet Fidassa tunnistaneet, muuten olisi hinta varmaan ollut kolminkertainen. Mitään käyttöä en ole tälle keksinyt, mutta ehkä vielä joskus innostun pinkistä, eihän sitä koskaan tiedä.


Muissa paikoissa ei ole ollut mitään erikoista, mutta kun usein käy, aina jotain löytyy ja pysyy kärryillä hintatasosta. 

Tapasin veljenvaimoni Kontissa Lahdessa käydessäni. Hän on myös ahkera kirppiskiertäjä. Kuulumisia vaihtaessamme hän kertoi, että Fida toimittaa nykyään parhaat löytönsä eri huutokauppataloille myyntiin ja kerää sillä tavalla parhaat ansiot lahjoituksistaan. Ymmärrettävää Fidan toiminnan kannalta, mutta harmi meille asianharrastajille. Hienoja löytöjä ei enää kirppiksiltä voi tehdä niinkuin vielä joitain vuosia sitten. Homma on mennyt aika ammattimaiseksi. Toisaalta jos jaksaa selata eri nettihuutokauppoja, voi löytää kaikenlaista.

Hyvää työviikkoa!  Toivotaan, että kaunis sää jatkuu. Minulla on aika kiirettä koko ensi viikon. Melkein joka ilta on jotain menoa ja tiistaina pitää käydä Kotkassa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti