sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Olohuoneen verhot

Marraskuun alkupuolella tilaaani verhot tulivat vihdoin. Ne ovat Stockmannilta, tilasin samalla verhosuunnittelun ja vaihdatin vanhat sälekaihtimet eleettömiin valkoisiin rullaverhoihin. Päädyin rullaverhoihin, koska sälekaihtimia ei voi asentaa ikkunoiden väliin. Vanhassa talossa on ikkunapuitteet niin paksut, että läpivientejä sälekaihtimille ei olisi pystynyt tekemään. Olohuoneessa on neljä ikkunaa, koko ikkunaseinän pituus on lähes kuusi metriä. Verhotankoja ei ollut ollenkaan, ne on edellinen asukas poistanut. Sinänsä ihan hyvä, pääsi aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Halusin mahdollisimman näkymättömän kiinnityksen verhoille. Valitsin valkoisen kattoon kiinnitettävän listan, verhot putoavat silloin juuri ikkunalautojen eteen ja antavat rauhallisen yleisilmeen huoneelle.

Verhosuunnittelijasta oli jonkin verran apua, oikeastaan oman näkemykseni vahvistuksesi vain. Olin jo päättänyt että haluan valkoiset läpikuultavat verhot, kankaankin olin katsonut valmiiksi. Verhosuunnittelija suositteli ottamaan mahdollisimman leveää kangasta, kolme verhoa ja alakäänteisiin ommeltiin verhopainot, jotta ohut kangas laskeutuisi kauniisti. Sitä en olisi itse muistanut. Keskimmäisellä verholla voi peittää parvekkeen oven. Ainakin talvella se luo kodikasta tunnelmaa.

Kun Stockmannilta tilaa verho-ompelun ja tarvikkeet, saa suunnittelun ilmaiseksi. Asennus tietenkin maksaa, mutta sen maksoin mielelläni. Listojen kiinnitys on hankalaa, ammattimies tekee työn nopeasti ja siististi. Kahdessa tunnissa oli rullaverhot asennettu ja ikkunaverhot paikallaan. Hän teki myös pienen lisäpalveluksen. Siirsi keittiöseinällä olevan String-hyllyn paikkaa, se oli alunperin asennettu liian lähelle ikkunaa.

Olen tyytyväinen lopputulokseen. Ainoa miinus oli pitkä odotusaika, kolme kuukautta, mutta toisaalta jos lopputulos on hyvä, ei sitä jälkeenpäin muistele.

Tämä ikuinen pilvinen hämäryys, kuvista näkee että taas on tulossa lunta, vettä tai räntää. Ilmansuunta on länsi, mutta silti valo ei riitä edes keskellä päivää.

Hyvää sunnuntaipäivää ja talvilomaa niille joille se ensi viikolla koittaa!

3 kommenttia:

 1. Kylläpä on seesteisen näköistä. Erittäin miellyttävää katseltavaa. :)

  - E

  VastaaPoista
 2. Hei, kiva kuulla. Halusin jotain rauhallista ja yksinkertaista. Niitä jaksaa katsella useamman vuoden.

  VastaaPoista
 3. Hei, tästähän on jo aikaa mutta muistaisitkohan kankaasta jotain tietoja? Ainakin mitä materiaalia? Kauniilta näyttää!

  Laura

  VastaaPoista