sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Piccolo Mondo

Olin torstai-iltana syömässä Piccolo Mondossa, Aleksi 15, ystäväni Sinikan kanssa. Olemme joskus ennenkin siellä käyneet, mutta unohtaneet sen viime aikoina. Ravintola ei mitenkään suuremmin markkinoi itseään eikä kuulu mihinkään suurempiin ketjuihin. On symppis paikka, hyvä palvelu ja ruoka oli hyvää. Ravintola on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1991, mikä on harvinaista Helsingissä. Valmistavat ruoat ilman aromivahventeita ja keinotekoisia väri- tai säilöntäaineita. Ihan huippua, liian usein keskihintaisissa paikoissa kastikkeet on tehty valmiisiin pohjiin, se vie ainakin minulta nautinnon annoksesta.

Söin maissikanan rintaa, kurkku-yrttipolentaa, rapeaa kurpitsapolentaa, paistettuja kanttarelleja ja speck-kinkkua ja tummaa calvadoskastiketta sisältävän annoksen. Nam, tykkäsin kovasti. Ainoa miinus oli aika runsas suolankäyttö mutta sehän on tavallista ravintolaruuassa.

Jälkiruuaksi otimme Creme bruléeta jonka lisäkkeenä oli tyrniporkkanahilloketta. Sekin oli hyvää ja hillo raikasti annosta kivasti. Plussaa, että jälkiruokia saa kokonaan laktoosittomana.

Illan päätteeksi päätimme, että Piccolo Mondosta tulee uusi kantapaikkamme. Olemme työtovereita ja ystäviä vuosien takaa, käymme säännöllisesti illallisella, päivitämme kuulumiset ja juomme pari lasia viiniä tai skumppaa. Tämä torstai sujui mukavissa merkeissä, kumpikin oli oli tyytyväinen ruokaan ja paikan ilmapiiriin. Ehkä perjantai-iltana paikka on kiireisempi, nyt oli rauhallista, vain muutama turistiryhmä ja muutama muu asiakas paikalla.


Reilun kaupan ruusut ovat ihania! Nämäkin ovat jo viikon vanhoja ja edelleen näin hyvännäköisiä. Rakastan ruusuja, kaikissa väreissä.

Hyvää työviikkoa ja tsemppiä lumitöihin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti