lauantai 1. helmikuuta 2014

Tammikuun toimintaa

Terveenä ja reippaana ollaan, vaikkei minusta ole mitään kuulunutkaan yli viikkoon. Kierrätyskeijuteemaan liittyen voin raportoida, että aika hyvin selvisin tammikuusta. Ostin vain sellaista joihin olin itselleni luvan antanut. Talvisaappaat, lämpimät nahkarukkaset ja tossut avantouintia varten. En edes käynyt muissa alennusmyynneissä ettei olisi tullut houkutuksia.

Saappaat 160 e, rukkaset 35 e ja tossut 20 e, yhteensä 215 euroa.

Kirppiksiltä en ole löytänyt mitään, vaikka olen rutiininomaisesti niiden tarjontaa käynyt katselemassa.
Ainoastaan  Fidasta olen ostanut villapuseron huovuttamista varten 3,60 euron hintaan. Olin kässämarttojen illassa jossa teemana oli neuleen huovuttaminen rannekkeita varten. Oma huovutukseni meni kyllä metsään, paidasta tuli lähes vauvan paidan kokoinen ja neulos oli ihan peltiä. Ei siitä voinut ajatellakaan tehdä rannekkeita. Pesin 60 asteessa kuten huovutusohjeissa neuvottiin. Onneksi olin ottanut mukaan vanhan kaulaliinan, josta sain sitten kasaan punaiset rannekkeet. Ne odottavat vielä koristelua. Touhukkaan luonteeni vuoksi en osaa pitäytyä yhdessä projektissa, aina pitää olla kaikenlaista työn alla ja suunnitelmissa. Tämän viikon illat ovat menneet eri harrastuksissa ja ystäviä tavatessa. Teen kaiken muun ohella myös uutta neuletakkia lapsenlapselleni.

Neuleesta tulee vaaleanharmaa, lanka on Ilun Handun käsinvärjäämää merinovillaa, puikot 2,5. Malli vanhasta Suuri Käsityö -lehdestä nro 2/2011.


Tässä rannekkeet jotka ovat kyllä ihan aloittelijan tekemät. Ehkä seuraavat onnistuvat paremmin. Pahoittelut kelmeänkalpeista sormista :).Muuten oli todella vaikeaa löytää  kirppiksiltä ohuesta neuloksesta valmistettu villapaita tai kaulaliina jossa on vähintään 50% villaa. Lähes kaikki neuleet ovat enimmäkseen akryyliä tai muuta tekokuitua. Huovuttaminen ei onnistu jos neuleessa ei ole riittävästi villaa.

Tässä vielä kuva torstain kampaajakäynniltä. Ihana Inka otti kuvan. Tyvivärjäys ja pieniä vaaleita raitoja kasvoja valaisemaan. Olen oikein tyytyväinen. Kiitos Inka taas tuhannesti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti