lauantai 28. kesäkuuta 2014

Chia-siemenvanukas

Tein välipalaksi chia-siemenistä vanukkaan tapaista herkkua. Näitä reseptejä pyörii blogeissa monenlaisia. Chia-siemenet ovat oikeita pikkuterveyspommeja, sisältävät runsaasti kuitua, mineraaleja (kalsium, rauta, sinkki, magnesium) vitamiineja (A, B1, B2 ja B3). Omega 3 -pitoisuus on myös suurempi kuin muissa siemenissä tai pähkinöissä.

Tein vanukkaan mantelimaidosta ja chia-siemenistä ja maistoin oikealla vaniljalla. Sekaan pensasmustikoita. Olen myös kokeillut sekoittaa banaania ja mantelimaitoa blenderissä ja lisännyt sitten chia-siemet, silloin saa makeamman herkun. Noin 15 minuuttia pitää ainakin odottaa, jotta siemenet ehtivät turvota.
Kookosmaito on myös hyvää tai miksei tavallinenkin maito, itse en vaan käytä maitoa ollenkaan.

Tässä resepti:

3,5 dl mantelimaitoa (kookosmaitoa, kauramaitoa tms.)
3 rkl chia-siemeniä
0,5 tl vaniljasokeria

Sekoitetaan ja annetaan seistä mielellään useamman tunnin jääkaapissa (tai yön yli). Lisää joukkoon marjoja tai hedelmiä.



Kuvassa takana kuivattuja villivihanneksia. Kuivatan siankärsämöä, horsmaa ja vadelmanlehtiä. Vielä pitäisi ehtiä kuivattaa nokkostakin. Niistä teen talveksi viherjauhetta jota sitten voi lisäillä esim. keittoihin ja smootheihin. Minulla ei ole kuivuria, kuivaan jääkaapin päällä pieniä määriä ja pistän ne sitten purkkiin. Pitää olla varma että lehdet ovat täysin kuivia, muuten ne hohmehtuvat.

Ihanaa aurinkoista lauantaita!


2 kommenttia:

  1. Nokkosta ehtii vielä koko kesän kerätä, eihän kesä ole vielä puolessakaan :) Minun kesäni kun jatkuu ainakin syyskuun puoliväliin. Nuo sinun tyynysi tuossa ylemmässä postauksessa ovat kyllä ihanat. Jaksan vain aina ihastella niitä.

    VastaaPoista
  2. Juu, ei kesä tähän lopu, mutta kun on niin paljon kaikenlaista tekemistä ja marjojakin pitää kerätä pakastin täyteen. Nokkoset kun ovat kukkineet, eivät ole enää niin hyviä jos niitä ei niitä ja kerää sitten uusia versoja. Tyynyt ovat kivat minusta, hauskaa että sinäkin pidät niistä.

    VastaaPoista