lauantai 16. elokuuta 2014

Lomakuvia Ruotsinmaalta

Tässä kuvia Ruotsin matkaltani. Palasin ystäväni kanssa Taalainmaalta Uppsalaan pikkuhiljaa ajellen mutkaisia kyläteitä. Poikkesimme laskujemme mukaan noin 15 kirppiksellä. Suurin osa on yksityisten ihmisten pihoilla. Vajasta tai muusta ulkorakennuksesta on tehty kesämyymälä. Kaikenlaista komerontäytettä on laitettu esille. Yleensä siististi lajiteltuna, kupit, liinat, pikkutavarat, matot, lamput ym. Joulukoristeille on aina oma ostastonsa. Hinnat vaihtelevat, välillä hullunhalpaa, välillä kalliimmanpuoleista. Paras anti kierroksella on nähdä viehättäviä ruotsalaiskoteja puutarhoineen, ihania ihmisiä, jutella heidän kanssaan ja ostaa kuppi kahvia ja pikkuinen pulla 15 kruunulla. Joskus tuli ostettua jotain turhaakin kun oli oikein herttainen mummeli myymässä. Silti ostokset jäivät hyvin vaatimattomiksi, eikä rahaa kulunut paljoa.

Eläinystävänä pääsin silittämään useampaa kissaakin ja näimme onnellisia kanoja ja ankkoja pihapiireissä.

Opasteet voivat olla näin viehättäviä.

Suosittelen rohkeasti pistäytymään näillä pikkukirppiksillä jos ajelette Ruotsissa kesäaikaan. Voi löytää vaikka 15 eurolla hienon 50-luvun kattolampun jossa aivan ehjät mattalasiset kuvut (ystäväni löytö) tai upeita kirjottuja liinoja puhtaina ja mankeloituna suunnilleen samaan hintaan. Suomalaisia astioita löytyy vähemmän, mutta jos pitää ruotsalaisista, niitä kyllä on tarjolla paljonkin. Kaikkea mahdollista voi löytää, pitää olla vaan sinnikäs, kysellä hintoja ja tinkiä.

Jos olisi ollut autossa tilaa ja kuljetus Suomeen järjestettynä, saisi hyväkuntoisia huonekaluja todella edullisesti. Ne piti unohtaa kokonaan, toisaalta kotini on jo valmiiksi kalustettu, silti aina sormet syyhyää päästä kunnostamaan jotain tuolikaunotarta.


Hauskaa viikonloppua lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti