perjantai 14. marraskuuta 2014

Ensimmäinen tuunaus

Kerroin joskus syyskuussa että aloitin Aija Rouhiaisen vetämän vaatteiden tuunauskurssin Toimelan kansalaisopistossa. Tässä ensimmäinen ompelus jonka tein siellä. Ompelin luonnonsilkkisestä yöpaidasta holkkihihaisen topin. Aijalla oli toimiva kaava jonka sain kopioida. En muistanut ottaa kuvaa paidasta ennen kuin leikkasin sen kappaleiksi. Tässä kuitenkin piirros josta näkee mistä lähdin liikkeelle.

Paidan on ommellut ystäväni Rilsin luonnonsilkistä. Rilsin kankaita sai ostaa Luhdan outletista Lahdesta aikaisemmin. Nyt niitä ei enää saa, mikä on harmi.  Ostimme monia hienoja kankaita, joista minäkin olen ommellut joitain mekkoja. Yöpaita oli kaunis ja taitavasti ommelltu, mutta kädenaukot olivat liian tiukat, siksi päätin kokeilla mitä siitä vielä saisi kun kangas on niin hieno.

Tässä yöpaidan malli. Käytin helmaosan toppiin ja se riitti juuri ja juuri.Kuvat tässä marraskuun hämärässä on mitä on, halusin kuitenkin näyttää mitä olen saanut aikaan. Toppi käy hyvin villatakin tai bleiserin alle ja kesällä se on varmasti ihanan vilpoisa. 
Topin malli on helppo toteuttaa, teen varmaan samalla mallilla vielä toisenkin. 

Toinen tuunausprojekti on kestänyt pidempään, pienennän villakankaista hametta ja muutan vähän sen mallia. Se on vähän isompi hanke, purin hameen palasiksi ja kokoan sitä nyt uudelleen. Siitä myöhemmin lisää. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti