lauantai 8. marraskuuta 2014

Vanhoja printtejä

Kaivelin omia kankaitani ja kuvasin pari tyynyliinaa. Olen pitänyt näitä molempia Marimekon kankaina ja ajattelin, että vanhat printit saattaa kiinnostaa blogin lukijoita.  Alempi printti, kukkakori, onkin Marimekkoa, en kyllä muista nimeä. Mutta tuo toinen, se on todella vanha, 50-luvun lakana ja tyynyliina, jotka ovat olleet meillä kesämökillä. Ihan Marimekon tyyliä ja painettu puuvillakankaalle, mutta suunnittelijan nimi ei sano minulle mitään. Marjatta Niila, Finn Form Fabric, kankaan nimi Villiviini.
Yritin googlettaa, mutta eihän Google tiedä näin vanhoja juttuja jos kukaan ei ole näitä aikaisemmin tutkinut.

Mahtaisiko kukaan tietää, kuka oli Marjatta Niila? Finn Form Fabric, se ei ole Marimekon edeltäjä. Printex-nimellä painettiin oikein vanhat Marimekon kankaat, mutta Finn Form Fabric, olisiko se jonkin isomman tehtaan vientikankaille antama nimi?

Tyynyliinat ovat vähän kulahtaneita, mutta aihe kiinnostanee lukijattariani, siksi kehtasin ne tänne laittaa.


Tätä kuviota ei ole ollut Marimekon uustuotannossa. Veikkaan Maija Isolaa suunnittelijaksi. Tyypillistä slaavilaista vaikutetta, tämäntyyppisiä oli enemmänkin Isolan tuotannossa. Selvitän kankaan nimen ja lisään tekstiin myöhemmin.   Kangas on Maija Isolan Tuhat Yötä vuodelta 1966. Ystävällinen lukija auttoi, kiitos Tintti.

Pari viime viikkoa ollut melkoista menoa. Lappeenranta, Kouvola, Pietarsaari ja Mannheim, Saksa. Kaikki tämä alle kahdessa viikossa ja pari päivää paikan päällä. Pelkkä junamatka Pietarsaareen kestää 4,5 tuntia. En paljoa kotona ole ehtinyt olemaan, matkalaukun sisällön vain vaihdoin välillä. Nyt onneksi helpottaa, ei ole matkoja tiedossa toistaiseksi.

Leppoisaa lauantai-iltaa ja hauskaa isänpäivää! Minä vien kynttilän isän haudalle, en ole viettänyt isänpäivää moneen moneen vuoteen.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis tuo ensimmäinen, vaikka ihan outo nimi minulle. Toinen on tosiaankin Maija Isolan Tuhat yötä vuodelta -66, hienosti on säilynyt sekin :)

    VastaaPoista