maanantai 9. helmikuuta 2015

Hameen korjaus

Ostin syksyllä Fidasta eurolla hyvälaatuisen hameen, jonka kangas viehätti, mutta koko oli numeroa liian iso. Sain sopivan harjoittelutyön Aija Rouhaisen tuunauskurssille. Tällainen siitä tuli.

Olin varma, että minulla oli tallennettuna ennen-kuva, mutta sitä ei nyt löytynytkään. Pitää käyttää mielikuvista,  siis liian suuri hame joka roikkui puolipohkeessa ja vyötäröltä oli yli 10 cm ylimääräistä. Aivan käyttämätön, merkkiä Alex & Co. Työhön kannatti siis ryhtyä.Homma toteutettiin niin, että hame purettiin paloiksi, sovitettiin vyötäröltä sopivaksi,  kavennettiin sivuista, istutettiin vetoketju uudelleen ja korjattiin muotolaskokset. Vuori piti tietenkin myös pienentää. Vähän teki pahaa purkaa erittäin siistiä työtä, mutta eihän kukaan muu ollut hametta halunnut, nyt siitä tulisi minulle toimiva talvihame.

Kun yläosa oli sopiva ja sivusaumat kohdallaan, ei helmalle tarvinnut tehdä mitään. Halkiokin jäi omalle paikalleen.

Ei ollenkaan vaikeaa, vähän vaivannäköä ja prässäämistä ja ompelua, mutta Aijan avulla työ onnistui oikein hyvin. Hinnaksi jäi tuo yksi euro. Mitään tarvikkeita ei tarvinnut ostaa, pystyin käyttämään hameen vetoketjunkin uudelleen.


2 kommenttia:

  1. Vaatteiden uudelleenmuokkaus on järkevä ja palkitseva harrastus. Nopeasti kehittyy silmä hyville materiaaleille jotka pienemmällä tai suuremmalla vaivalla voi muokata itselle sopiviksi. Oikein hieno lopputulos sinulla siinä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taika! Olen samaa mieltä, saa laatutavaraa pikkurahalla kun vaan viitsii vähän etsiä.

    VastaaPoista