sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kangaslöytöjä kierrätyskeskuksesta

Kävin viime viikolla etsimässä mökkipölynimuriin uutta letkua kierrätyskeskuksesta. Ei löytynyt tällä kerralla. Katsoin samalla muutkin valikoimat, mitäpä muuta sitä ihminen tekisi sadepäivänä. Aloitin kierroksen Nihtisillan kierrätyskeskuksesta, josta ei löytynyt muuta kuin Arabian musta kukkaruukku 4 euron hintaan.Kaikki kankaat Nihtisillassa olivat surkeita. Luulen että käyttävät kaikki hyvät retrohenkiset omaan Plan B trashion -mallistoonsa. Plan B trashionin tyylistä ja houkuttelevuudesta voi olla montaa mieltä. Itse en koskaan löydä niistä mitään käyttökelpoista, nättiä tai edes hauskaa vaatetta. Minun mielestäni voisivat myydä kankaita enemmän ja panostaa mallistonsa laatuun ja vaihtelevuuteen. Nyt kaikki mallit toistavat samaa kaavaa. On A-mallisia tunikoita, perushameita ja pikkutyttöjen mekkoja. Ymmärrän, että kierrätyskeskukset työllistävät tukityöllistettyjä, työn jälki on kieltämättä viimeisteltyä ja ammattimaista. Ehkä kannattaisi käyttää ammattilaista mallien suunnittelussa? Löytyisikö innokas suunnittelija joka voisi edulliseen hintaan suunnitella pari tyylikkäämpää mallia? Tai opiskelija lopputyönään voisi saada aikaan vähän freesimpää jälkeä. Jakkuja jotka on varustettu kaluksilla? Pitkiä ja lyhyitä. Hauskoja pitkiä mekkoja, joita voisi käyttää iltapukuina.

No, en ole muodin ammattilainen, mutta minua ei Plan B trashion -mallisto kiinnosta enkä niitä aio ostaa. Poikkeuksiakin kieltämättä on, esimerkiksi kierrätyskeskuksen nettisivuilta tämä malli. Vaatii enemmän työtä, mutta jos tykkää räväkästä tyylistä, tässä sitä on.


Suomenojan kierrätyskeskus on suosikkini. Jotenkin kodikkaampi ja löytöjäkin teen sieltä useammin. Tällä kerralla siellä oli myynnissä useita Marimekon kankaita, joista en ollut kiinnostunut, mutta  palakasasta löysin kaksi vanhaa kangasta jotka lähtivät mukaan. Hinnatkin olivat erittäin kohtuulliset, toinen yhden euron ja toinen 1,50.

Isompi pala on ehkä ollut verho. Erinomaisessa kunnossa, ei reikiä, ei tahroja. Malli on 50- tai 60-luvulta. Sopii hienosti 60-luvun asuntooni.
Tämä toinen on vähän romanttisempi. Laadukasta puuvillaa. Ehkä siitä tulee kesähame.Leppoisaa sunnuntaipäivää kaikille! Parhaillaan sataa kaatamalla, taidan ryhtyä sohvapöydän kunnostushommiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti