lauantai 29. elokuuta 2015

Kaunis liina

Löytö Kierrätyskeskuksesta, varmaan paras löytö tänä vuonna. Kaunis ehjä pikkuliina hintaan 2,60.
Harvoin näin kaunista löytyy ja niin edulliseen hintaan. Hinnoittelija ei ole ymmärtänyt käsityön arvoa, sitä että jokainen pisto on käsin tehty hienolle pellavakankaalle, kukat on tarkasti mitattu, jokainen kuvio juuri oikealla kohdalla, täydellistä kädentaitoa. Onni minulle, sai hyvän kodin.

Vanhat käsityöt ovat kiehtovia. Kuka oli tekijä, mitä hän on ajatellut työtä tehdessään? Kuinka kauan pikkuliina on ollut liinavaatekaapin hyllyllä josta perijät ovat lopuksi kahmineet kaiken laatikoihin ja vieneet kierrätykseen väsyneinä pölyisen tavaraa täynnä olevan asunnon tyhjentämiseen.  Vai jokin muu tarina, mistä sen koskaan tietää?Viime viikot olen kerännyt marjoja, pakastanut, neulonut, katsonut Netflixistä sarjoja. Viimeksi Orage is the new black. Hankin Apple TV:n muutama viikkoa sitten. Sen asennus oli helppoa kuin heinänteko. Nyt on paljon miellyttävämpää Netflixin seuraaminen, aikaisemmin tiirailin läppärin ruutua, meni sekin, mutta kyllästyin kuumenevaan tietokoneeseen ja niska kierossa istumiseen. Kutominenkaan ei oikein onnistunut.

Apple TV maksaa 79 euroa ja on mielestäni kätevä, mitään ongelmaa ei ole ollut. Televisioni on muutama vuotta vanha Samsung taulu-tv.

2 kommenttia:

  1. Vanhempani kävivät 1980-luvulla Rohdoksella. He toivat tulleessaan tuolla tekniikalla tehdyn liinan. Ainakin kyseinen liina tuli mieleeni, kun näin kuvasi.

    VastaaPoista
  2. Hei PIri, voi olla hyvinkin mahdollista että on sieltä. Ei oikei näytä suomalaiselta. Kiitos tiedosta!

    VastaaPoista