perjantai 7. elokuuta 2015

Tip Top -sateenvarjot Marjatta Metsovaaran kankain

Löysin Lappeenrannan reissulla kauan etsimäni sateenvarjon Marjatta Metsovaaran Kukka-kankaalla. Olen ostanut samanlaisen turkoosin jo 2006 ja se on ollut käytössä monia vuosia, mutta ei enää ole oikein kunnossa. En ole raaskinut hävittää sitä, ajatuksena oli  purkaa varjo ja tehdä kankaasta kassi.
Nyt kun otin sen esiin ja vertasin tähän uuteen keltaiseen, huomasin, että ei se ihan loppu olekaan. Nuppi varjon keskeltä vain puuttuu. Siihen voi ommella vaikka napin tai niitin.

Nämä ovat minusta ihania, yritän pitää hyvää huolta etteivät pääse katoamaan.
Tip Top -yritystä ei taida enää olla, vaikka nettisivut löytyvätkin.
Yritys valmisti laadukkaita sateenvarjoja Porvoossa ja myöhemmin tuotannon siirryttyä ulkomaille suunnittelu oli Suomessa. Harmi, että toiminta näyttää loppuneen. Taas yksi pala suomalaista osaamista on kadonnut.

Jos olen väärässä Tip Topin valmistajasta Gree&Green Oy:stä, please kertokaa. Olisi kiva kuulla miten yrityksellä menee nykyään. Näitä sateenvarjoja ei ole myynnissä missään, Lappeenrannasta löytämäni oli vanhaa varastoa. Sinne jäi vielä yksi liilakuvioinen.

Jos haluat samanlaisen, kannattaa katsella esim. museoiden myymälöistä ja pikkuputiikeista. Vielä saattaa jostain löytyä. Värejä on ainakin tuon turkoosin ja keltaisen lisäksi ärhäkkään pinkki, vihreä ja liila.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti