lauantai 15. elokuuta 2015

Kurkistus tulevaan ompeluhuoneeseen

Olen saanut purettua kirjahyllyn pienestä vierashuoneesta, vienyt pari kassillista kirjoja kierrätykseen, tunkenut kahdessa kerroksessa niitä olohuoneen hyllyihin ja loput varastoinut kellariin. Loppujen lopuksi yksi hikinen aamupäivä siinä vain meni. Rakkaan vävyni avustuksella veimme kirjahyllyn varastoon ja kannoimme vanhan ompelukonepöydän sisään. Vielä en ole ehtinyt aloittaa sisustamista, ajan on vienyt työ ja  sosiaalinen toiminta joka on suuntautunut erilaisiin pääkaupunkiseudun nähtävyyksiin. Ihan mukavaa toimintaa, kaikkea mielenkiintoista löytyy Helsingin ympäristöstä, mutta aikaa se vie näiltä omilta harrastuksilta.

Mutta minkä vanha koira karvoilleen voi, silti on pitänyt ehtiä kiertää pari kirppistä kun on jäänyt muutama vartti ylimääräistä aikaa.  Eilen olin Fidan mylläkkäpäivillä. Sieltä löytyi puoleen hintaan verhot, yhteensä 4 euroa ja hurmaava brodyyrein koristeltu tyynyliina, uusi, euron hintaan.

Mielessä on muhinut keltaisella piristetty pikkuinen ompeluhuone. Kesällä löytyi nätti matto Vääksystä ja nyt Fidasta nuo verhot. Laitoin kokeeksi verhot ikkunaan ja kuvasin tunnelmat. Huone on itään päin, keltainen tuo väriä muuten kovin valkoiseen sisustukseen.  Verhot eivät ole mitään hienoa designia, mutta en ole niin tiukkapipo sisustuksen suhteen. Vaihtelunhaluinen esteetikko ehkä  parhaiten kuvaa minua.

Taulut menee myös uusiksi, tilalle tulee ainakin pitsiliinoista iso taulu. Keräilen vielä nättejä liinoja, juuri nyt ne tuntuu kadonneet kirppiksiltä, ehkä muutkin ovat löytäneet ne. Kelpuutan vain taitavasti ohuesta langasta virkatut valkoiset liinat.

Olen myös laittanut oman makuuhuoneeni värejä uusiksi. Heti kun on valmiimpaa, laittelen kuvia tänne.
Vanha kori on löytö Lappeenrannan kirpputorilta, nimeä en muista, hinta oli vain 12 euroa. Vanha "narupurkki" Fiskarsin antiikkimarkkoilta toimii kukkamaljakkona.

Ihanaa viikonloppua! Jos olet Helsingissä, tapahtumia riittää. Jari Sillanpään 50-vuotiskonsertti Stadionilla, Flow, ravintolapäivä ensimmäiseksi tulivat mieleeni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti