torstai 18. helmikuuta 2016

My Little Ponyt

Omat tyttäreni syntyivät 80-luvulla ja olivat leikki-iässä suuria My Little Pony -faneja. Poneja oli kymmeniä, aitoja ja feikkejä, myöhemmin ratsastusharrastuksen myötä myös paljon erilaisia hevosia kerättiin innolla. Kun leikki-ikä jäi taakse, kaikki ponit ja hevoset laitettiin talteen. Ne oli vaan niin hienoja, ettei niitä millään raaskittu viedä kirppikselle. Kaikki varusteet säästettiin myös. Vuosien mittaan on pahvilaatikoita muutoissa siirretty kellareista ja vinteistä toisiin ja manailtu tavaran määrää. Koko ajan kuitenkin pidettiin kiinni näistä aarteista. Jossain vaiheessa ponilaatikot katosivat, kukaan ei enää muistanut mihin varastoon ne oli viety. Pelkäsin jo pahinta, mutta viime marraskuussa ne löytyivät tyttöjen isän autotallin perukoilta. Riemu oli suuri, perheeseen kun on kasvanut uusi pieni poniharrastaja.

Ensimmäiset ponit valmistettiin 80-luvulla, ne ovat G1-mallia. (Generation 1). Niiden valmistus lopetettiin v. 1992. Uusi ponisukupolvi tuli vuonna 1997 (G2). Kolmas ponisukupolvi (G3) tuli markkinoille 2003 ja on edelleen myynnissä. Jos haluat lisää tietoa, kannattaa tutustua Myrskyttären erinomaisiin ponisivuihin, sieltä löytyy paljon mielenkiintoista tietoa.


Ensimmäinen ponimme, Aurinkotanssi, Sundance.


Minä pidän eniten noista vanhoista 80-luvun poneista. Ne ovat niin suloisen pyöreitä ja nättejä. Myöhemmin tulleet mallit ovat laihtuneet ja tulleet  teini-ikäisiksi.  Olen jo varmaan vuoden katsellut kirpputorien tarjontaa "sillä silmällä", mutta yhtään aitoa ponia en ole löytänyt. Kaikenlaisia feikkejä kyllä löytyy, mutta niitä en halua. Toisaalta, täytyy tunnustaa, ei minun tarvitse ostaa yhtään ponia, niitä on riittämiin, varmaan viitisenkymmentä. Eihän ne ole minun omia, mutta saan kyllä katsella ja ihailla niitä kyllikseni tyttäreni kotona. Oma lapsenlapseni on ihastunut kaikkiin, etenkin pinkkeihin. Hän myös innolla katselee ponivideoita Netflixistä. Siunattu Netflix, mummi saa hetken rauhan kun panee prinsessaponivideon pyörimään lapsukaiselle.

Nyt olen pikkuapulaiseni kanssa pessyt ja kunnostanut poneja. Osalla on harjat ja hännät takussa tai kokonaan leikattu pois. Suunnitelmissani on ryhtyä puoliammattilaiseksi ponikonservaattoriksi :). Sitten kun olen meidän viitisenkymmentä ponia kunnostanut, voin mielestäni lisätä ponikonservaattorin "arvon" meriittilistalleni.  Sain innoitusta Myrskyttären blogista. Sieltä löytyy kaikki tarvittavat ohjeet. Hän on myös kirjoittanut tyhjentävästi eri ponimalleista, niiden "sukupolvista" ym. Onneksi meidän ponit ovat säilyneet kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikka niitä on säilytetty kylmissä ja kosteissa tiloissa, mikä ei ollenkaan sovi muovileluille.

Kuvasin joitain poneja ennen ja jälkeen puhdistuksen. Pesimme ne ihmesienellä ja Fairylla.Pikkuinen babypony Candy. Oma suosikkini.


Bowtie, tämä on Italiassa valmistettu malli.Pony Bride, Morsiusponi

Posey
 Vasemmanpuoleinen pikkuponi on newborn baby Starburst. Sillä on varusteena tuttipullo ja vaippahousut jalassa.
Tässä etualalla oikealla  sininen pikkuinen poikaponi, Drummer.

 Tämän nimeä en tiedä.
Bubbles

6 kommenttia:

 1. Vauvaponi jonka nimeä et tiedä, on nimeltään Baby Moondancer :) Vaaleanpunainen yksisarvinen, jolla on etujalka ilmassa on nimeltään milky way :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Talvikettu! Päivitän tiedot postaukseen.
  Muuten, kirjoitit joskus aikaisemmin, että olisit kiinnostunut ostamaan sienitauluni (sen koulutaulun). Oletko vielä kiinnostunut? Saisit edullisesti.

  VastaaPoista
 3. Hei! Se citypulun sähköposti ei enää toimi. Laitatko tekstarin 040 525 3112.

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanaa :) En aavistanut että olisit poniystävä. Itselläni on satakunta G1- ja G2-ponia vaatekaapin hyllyillä. Koko kööri kaipaisi epätoivoista kunnostusta mutta vielä en ole löytänyt asiaan mielenkiintoa. Aion kyllä tarttua toimeen jossain vaiheessa tätä elämääni. Ehkä jäävät sitten minun jälkeeni jotakuta ilahduttamaan jos ponien muovi vain kestää.

  VastaaPoista
 5. Hei Taika, juu olen poniystävä. Ihmisellä pitää olla monenlaisia mielenkiinnon kohteita, pysyy vireänä :).

  VastaaPoista