maanantai 15. helmikuuta 2016

Retroa taas uustuotantoon - Kaj Franckin Scandia

Iittala on ottanut uustuotantoon Kaj Franckin suositun Scandia-aterinsarjan. Malli on kuin ennenkin, kokoa on vain suurennettu nykymakuun sopivammaksi.

Kaj Franck suunnitteli ne vuonna 1952 ja Hackman Sorsakoski valmisti niitä vuoteen 1989 asti sekä vielä 1996-1998. Yli 60-vuotias klassikko on edelleen moderni, hyvää olympiavuoden vuosikertaa :).

Aterinten esittely löytyy täältä.

Minulla on runsaasti vanhaa Scandiaa, osin kummisetäni jäämistöstä ja vanhempieni kodista. Joitain osia olen myös kirppiksiltä kerännyt ja saanut lahjaksi.

Kirppiksillä pyydetään hyväkuntoisista haarukoista, veitsistä ja lusikoista n. 8 euroa/kpl. Harvinaisemmat mallit, esim.  kastike- tai liemikauha saattavat maksaa jopa 40 euroa.

Itse en enää kerää Scandiaa, kun kaikkia osia on ainakin tusina. Ehkä toisen voiveitsen voisin ostaa. Myös salaattiottimet jotka ovat uustuotannossa, ovat kauniit, niitä pikkuisen himoitsen.


Juustohöylä, voiveitsi, haarukoita ja veitsiä kahta kokoa, kahvilusikka, jälkiruokalusikka, keittolusikka, pikkuhaarukka ja hedelmäveitsi.
Kastikekauha ja liemikauha.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti