maanantai 3. syyskuuta 2012

Hankintoja syksyksi

Ostin mekon ja kengät Krakovasta. Väri on mukavan syksyinen petrooli.  Yritän suosia värejä, vaatekaappissani on liikaa mustaa. Onhan musta tyylikäs väri ja aina ajankohtainen, mutta vaihteeksi on hyvä valita vähän pehmeämpiä sävyjä. Ikää kun kertyy, ei musta ole kasvoja vasten paras väri. Merkki on Tatuum. Ostin mekon kauppakeskus Krakowskasta, mikä on läkähdyttävän suuri "ostosparatiisi", kauppoja on monessa kerroksessa kymmenittäin. Hinnat ovat lähes Suomen tasoa. Tämä maksoi noin 50 euroa, ehkä muutaman kympin enemmän olisin saanut pulittaa suomalaisessa kaupassa. Uskon, että tästä tulee syksyn lempivaate, materiaali on joustavaa jerseytä, sivusaumoissa on taskut, mikä on kätevää.

Jos onnistuu olemaan paikalla alennusmyyntien aikaan, voi tehdä hyviä löytöjä. Silloin alennukset ovat jopa 70%
normihinnoista.

Yleisesti voi sanoa, että paikalliset puolaiset vaatemerkit ovat aika pieniä. Olen kokoa 36, mutta jouduin monista vaatteista sovittamaan kokoa suuremman. Puolalaiset ovat aika hoikkia ja siroja,  katukuva on hyvin nuorekas.  Ehkä johtuu myös siitä, että Krakovassa on niin paljon nuoria, keski-ikäiset ovat vähemmistönä asiakaskunnassa.  Kaupungissa on lukuisia yliopistoja ja korkeakouluja ja paljon työpaikkoja nuorille koulutetuille ja kielitaitoisille.



Ostin myös kengät syksyksi. Nämä on outletista ostettu kaupungin ulkopuolelta. Niiden hinnaksi jäi alennuksen jälkeen vielä noin 70 euroa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti