perjantai 29. maaliskuuta 2013

Lomapäivän saalis

En vaan saa kirppareilta kiertelystä tarpeekseni. Ehkä keräilijä- ja metsästäjäviettini minua niihin ajaa. Koskaan ei tiedä mitä löytää ja yleensä ei sitä mitä tarvisi. Monta kertaa lähtee tyhjin käsin, mutta joskus  sitten onnistaa. Keskiviikkona löysin kierrätyskeskuksesta sinisen villamekon. Onhan se vähän talvinen, mutta nyt juuri on paras aika ostaa talvivaatetta. Kaikki on niin kyllästyneitä talveen, vie ylimääräistä tavaraa kierrätykseen ja harva viitsii enää talvivaatteita katsella.  Ihan siisti mekko, nyt puuttuu vain värikäs muhkea huivi. Lisään kuvan kunhan saan mekon pestyä. Hinta oli 7 euroa.

Toinen syy kirpputoriharrastukseen on tietenkin ekologisuus. Miksi ostaa aina uutta, kun hyvää käyttökelpoista tavaraa löytyy pilvin pimein. Pienet kulumat ei yhtään haittaa, ompelutaidoilla ja kekseliäisyydellä niistä selviää.

Toinen löytö oli pellavainen pöytäliina, ehkä amerikkalainen. En vaan voinut sitä jättää, oli niin hauska. Tahraton ja hyväkuntoinen. Pitää pestä ja silittää sekin. Halusin kuitenkin heti tuoreeltaan esitellä löytöäni täällä blogissa. Maksoi myös 7 euroa.


Muuten olen nauttinut auringosta ja upeasta säästä ja tavannut kavereita joita aivan liian vähän ehdin nähdä. Kahvila Regatta Töölössä on kiva kahvipaikka, suosittelen. Eilen ehdin uimaankin Siuntion kylpylään.

Olen oikea pääsiäisihminen. Värit on kevään heleitä ja valoa riittää. Ei ole paineita lahjoista ja korttien lähettämisestä eikä ruuastakaan samalla lailla kuin jouluna. Me ainakin syömme mitä huvittaa,  pääsiäispasha vain on pakollinen. Siihenkin minulla on helppo resepti.

Olen esitellyt pääsiäisliinojani jo viime vuonna, tässä pääsiäisen kunniaksi vielä muutama makupala.
Kaikki muut on kirppislöytöjä, kanan olen ostanut vuosikymmeniä sitten äidilleni lahjaksi Ruotsista. Cloisonne- ja kivimunat ovat matkamuistoja Pekingistä.


Käsinkirjottu unkarilainen liina on maksanut 5 euroa. Pienet kukko ja kana -liinat ovat Kaivarin Kanuunasta, hintaa en enää muista. Keltainen pupupääsiäisliina 0,50 euroa Fidasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti