keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Venäläisiä satukirjoja

Viime viikonlopun Lahden reissulla kävimme aika monella kirpputorilla. Launeella Lahden eteläpuolella on oikea kirppisten keskittymä. Punaisen Ristin Kontti, Fida, Kirkkis ja Launeen Suurkirpputori ovat ihan vierekkäin. Alue on oikea kirpputorihaiden paratiisi. Ohessa linkki YLE Lahden artikkeliin.

Löysin joltain näistä, ehkä se oli Launeen Suurkirpputori, kaksi venäläistä satukirjaa eurolla kappale. Ostin ne kuvien takia, ne on niin herkullisia ja venäläiseen tyyliin koristeellisia. Ajattelin myös ystävääni joka on aloittanut villalankakirjonnan. Näistä kuvista saisi ideoita kirjontatöihin, jos vaikka itse joskus kokeilisin. Tai voihan joistain sivuista tehdä vaikka onnittelukortteja. Toinen kirja on suomeksi, runot on myös ihania. Venäjänkielisestä voin käyttää vain kuvat, venäjän kielentaitoni rajoittuu kolmen vuoden lukio-opintoihin joskus sata vuotta sitten.

Jotkut kuvat sopisivat lastenhuoneen tauluiksi tai lastenmielisten seinille. Varsinkin eläimet on suloisia. Omia suosikkeijani on tietysti linnut.


Kukon aamulaulun kuvittaja on A. Jetisejev. Suomenkielinen teos on julkaistu vuonna 1981, kustantamo Kansankulttuuri Oy.
Venäjänkielisen kirjan kuvittaja on T. Skotinoj. Julkaisuvuosi on 1982.

Vielä lopuksi runo Kukon aamulaulusta:

Tuuti, tuuti nukkumaan...
Kasvimaalla jänöset
ruohonkortta rouskuttaa,
lasta uneen kutsuu.

Tuuti, tuuti lullaa,
et saa hauva tulla,
valkotassu vikistä,
etkä lasta herättää,
pimeässä hätyyttä,
pikkulasta pelottaa,
et saa hauva räyskyttää
etkä lasta säikyttää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti