sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pähkinäinen kvinoa-kukkakaalisalaatti

Viikko sitten oli Citypulun syntymäpäivä ja tein sunnuntailounaan tyttäreni perheelle. Uunissa paistetua nieriää, lohkoperunoita ja kvinoa-kukkakaalisalaattia. Reseptin löysin HS:n ruokasivustolta. Oli oikein onnistunut kokeilu, voin suositella.


Pähkinäinen kvinoa-kukkakaalisalaatti

iso kukkakaali
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 dl punaista tai tavallista kvinoaa
4 dl vettä
3/4 dl hasselpähkinöitä + 3/4 dl kuorittuja manteleita

Paloittele kukkakaali, myös varsi.
Lisää oliiviöljy, pyörittele kukkakaalit öljyssä
Paahda 225 asteessa  n. 30 min. Anna jäähtyä
Ripottele hiutalesuolaa päälle.
Keitä kvinoa (muista huuhdella kvinoa hyvin kuumalla vedellä, sisältää saponiinihappoa)
Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti
Rouhi pähkinät isoiksi paloiksi

Valmista kastike:
1/2 dl punasipulisilppua
2 rkl oliiviöljyä
2 rld punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Sekoita kaikki, lisää joukkoon hienonnettua persilijaa.

Lopuksi sekoita kaikki salaattiainekset.

Makuyhdistelmä oli mielestäni todella hyvää. Sopi kalan kanssa, mutta kävisi kevyestä kasvisateriasta sinällään.


Lopuksi joimme kakkukahvit. Tein taas mantelijauhoista kakkupohjan, päälle kermavaahtoa ja pakastevadelmia. Reseptin olen julkaissut aikaisemmin.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kattaus.

    Olen itse alkanut välttelemään viljoja ihan vain siksi että ruokavalio monipuolistuisi. Nykyään syönkin paljon siemeniä ja pähkinöitä viljojen sijasta kun ennen niitä ei tullut juuri koskaan syötyä. Varsinkin siemennäkkäristä tullut ihan lempiaamupala.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Taika :) Minäkin syön paljon pähkinöitä, kaikenlaisia, mutta en koskaan suolattuja. Sekoitan niitä Josa-jogurttiin joka on lempparini kun en voi käyttää paljoakaan maitotuotteita. Pitääkin kokeilla siemenäkkäriä, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista